tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tervetuloa maailmaan, pikkuiset

Viime yönä tuli valvottua, sillä Ruska on öisin alkanut aina levottomammaksi ja halusin seurata emon tilannetta. Meninkin siis vasta kolmelta yöllä unten maille.

Aamulla aika tarkalleen klo 7.40 havahdun ja olen saman tien varma siitä, että nyt se alkaa, Ruskan synnytys siis. Olin oikeassa, Ruska valitteli ja makasi mielummin pentulaatikossaan, sekä limatulppa oli ironnut. Eipä aikaakaan kun kahdeksan maissa havaitsin selvästi jo supistuksia. Klo 9.09 Ruska ponnisti ensimmäisiä kertoja. Alkoi tuskallisen pitkä odotus.

Yleensä ottaen normaalina aikana ensimmäisestä ponnistuksesta ensimmäisen pennun syntymään pidetään noin tuntia. Jos kissa ponnistaa kauemmin kuin tunnin tuloksetta, niin voi olla syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Niinpä olin huolissani, kun pentua ei kuulunut maailmaan vielä kymmeneltäkään. Kasvattaja oli kuitenkin sitä mieltä, että odotetaan puoleenpäivään saakka, Ruskalla on saattanut kuulema aiemminkin kestää ensimmäisen pennun kanssa. Meitä ihmisiä stressasi se, kun ensimmäisten ponnistusten jälkeen Ruska päätti, ettei aikaisemmin sopivaksi katsottu pentupesä enää sopinut, eikä ensimmäiset tarjotut vaihtoehdotkaan kelvanneet. Nopeasti pystytin kuitenkin sängylleni näyttelyhäkin, jonka Ruska hyväksyi synnytyspesäkseen.

Klo 11 alkoikin tapahtua kunnolla, ja klo 11.02 syntyi takajalat edellä 112g painoinen uros. Mainittakoon, että venäjänsiniset painavat ymmärtääkseni yleensä syntyessään 80-100g, joten kyse oli isosta uroksesta!  Vähän reilu varttia myöhemmin klo 11.19, kun ensimmäistä urosta oli hetken pesty ja nisälle jo ohjattu, syntyi toinen pentu. 102 grammainen uros. Ruska alkoi näitä kahta hoivaamaan rauhassa.

Ultran takia tiesimme, että kolme pentua sieltä pitäisi tulla. Samoin toivoimme vähintään yhtä naaraspentua, ja edelliset olivat selvästi uroksia. Kissan synnytyksessä voi kuitenkin olla taukoja, joten odottelimme rauhassa.

Kello 12.47 syntyikin sitten maailmaan 100 grammainen naaraspentu. Kuten toinen uros, tämäkin tuli helposti pää edellä.

Iso poika

Vasemmalta oikealle tyttö, iso poika ja pieni poika

Tyttö
Pieni poika
Iso poika

Pieniä luonteenpiirteitä pystyy pennuista jopa nyt eroittamaan. Tyttö on kovin "valittamaan" jos ei löydä nisää tai tulee häirityksi, pojat ovat kovia painimaan nisistä ja iso poika vaikuttaa rauhallisimmalta.

Saan myös ilokseni todeta, että kaikki kolme pentua ovat tällä hetkellä varattuja. Yksikään ei siis ole meille jäämässä, ja ehkä hyvä niin, näistä kyllä mielellään jättäisi kotiin vaikka jokaisen... :D

25 kommenttia :

 1. Niin ihania, onnittelut pentueesta! ♥ Muistahan ottaa paljon kuvia pikkuisista ja esitellä niitä blogissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pennuilta ja pentukuvilta ei tässä blogissa tulla välttymään! <3

   Poista
 2. On ne sulosia ja pikkusia! Sitten kunhan ne kasvaa vähän niin sitten ne varmasti on ylisöpöjä! ONNEA! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin luvata että näiden söpöystaso tosiaan vain kasvaa kasvamistaan päivä päivältä. <3

   Poista
 3. Voi mitä kissavauvvoja ♥♥♥♥ Onnea !

  VastaaPoista
 4. Ihania! Upeaa!! Mutta kaikki jo varattuja.. eiks siellä voikaan käydä ja laittaa taskuunsa yhtä söpöä vauvaa - salainen haave, joka on tuomittu jo heti epäonnistumaan ;) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pennut tullaan aina vierailijoiden lähtiessä laskemaan. :P

   Poista
 5. Paljon onnea perheenlisäyksen johdosta! Valloittavia hurmureita jo pienestä pitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla millaisia hurmureita etenkin näistä pojista kasvaa. <3

   Poista
 6. Onnea pienokaisista! Täälläkin emäntä odottaa innolla pentukuvia :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että synnytys meni hyvin! Onnea suloisuuksista! ♥

  VastaaPoista
 8. Voi tuituitui! Onnea ihanista kisuvauvoista :3 Voi että ja kun kisuvauvat vielä tuoksuukin niin ihanilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi muutamien tuntien ikäiset pennut, jotka tuoksuvat lähinnä synnytykseen liittyvältä vereltä ja muilta nesteiltä. Nimimerkillä haistelin eilen. :D

   Poista
 9. Tervetuloa maailmaan pienet siniset leijonat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kasvaakin kyllä varmasti aikamoisia jellonia!

   Poista
 10. Onneksi olkoon ♥ Kyllä on söpöt pötkylät ♥

  VastaaPoista
 11. Voi hyvänen, hyvänen ja vielä kerran hyvänen aika, kun minulta on mennyt ohi koko hieno ja onnellinen perhetapahtumanne. Onnea vielä kaikille kolmelle pienokaiselle ja Ruska-emolle.

  VastaaPoista