maanantai 8. kesäkuuta 2015

Odotusta jännityksellä


Ruskalla tiineyttä nyt takana 63 vuorokautta. Kissan keskimääräinen odotusaika on n. 65-66 vuorokautta, normaali vaihteluväli 61-70 vuorokautta. Pennut ovat siis jo täysiaikaisia. Ruska on ilmeisesti aiemmilla kerroilla synnyttänyt myös näin 63-64 vrk kohdalla. Jänniä paikkoja eletään siis.

Kissan synnytyksen tarkkaa ajankohtaa on vaikea arvioida. Osviittaa antaa emon käytös, kohdun laskeutuminen, maidon laskeutuminen nisiin, limatulppa.

Limatulppa saattaa joillain emoilla irrota jopa viikkoa ennen synnytystä, mutta yleensä 1-3 päivää ennen. Joskus se saattaa kuitenkin irrota vasta tunteja ennen synnytystä, ja aina ihminen ei huomaa että se on irronnut. Maito laskeutuu nisiin usein jo paria päivää ennen synnytystä. Kohdun laskeutuminen on yleensä selvä merkki siitä, että synnytykseen on enää vain tunteja.

Limatulppaa meillä ei ole näkynyt, mutta maito tuntuu jo laskeutuneen nisiin. Kohdun laskeutumisesta en uskalla vielä varmasti sanoa. Ruska etsii jatkuvasti pesäpaikkaa (ja me kinataan sen kanssa siitä mikä olisi hyvä pesäpaikka). Ruska pesee itseään enemmän kuin edellisinä päivinä.

Viimeisten parin tunnin aikana Ruska ei ole hakeutunut ihan jatkuvasti Onnin viereen kuten edeltäneinä päivinä, voisikohan se kieliä jotain... Ei tässä melkein ihminen uskalla edes nukkua! En tiedä, pitäisikö Onni laittaa eri huoneeseen jo nyt, mutta toisaalta Onni tuntuu olevan Ruskalle merkein tärkeämpi kuin ihmiset, joten Onnin läsnäolo voi tehdä Ruskalle myös hyvää. Vaikea sanoa.

Tämä synnytys jännittää siksikin, että ainoa aikaisempi kissapentue, joka minun silmieni alla saatettiin maailmaan, ei välttynyt vastoinkäymisiltä. Ellan pentue oli ehkä poikkeuksellisen rankka, sillä niin monta "sattumaa" yhdisti siinä voimansa varsinaiseksi vastoinkäymisten muuriksi. Kun se on ainoa aikaisempi kokemus kissan synnytyksestä, on vaikea uskoa että tällä kertaa kaikki voisi sujua niinkuin oppikirjoissa. Näenkö tällä kertaa ensimmäistä kertaa onnistuneen normaalin synnytyksen, enkä joudu luopumaan yhdestäkään pienestä kissaenkelistä ja saisin jopa nukkua tulevat yöni?

12 kommenttia :

 1. Onnea synnytykseen, me pidetään peukkuja että kaikki menee hyvin ja rauhallisesti! :) En ehkä kestä pieniä kissalapsi kuvia... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaa yrittää nostattaa lukijoiden kissanpentukuumetasoa! :P

   Poista
 2. Peukkuja pidän minäkin, odotellen ihanien pienten sinisten kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Ruska näyttää siltä, että synnytys on jo toooosi lähellä, ei varmasti ole helppo olo tuon masun kanssa. :D Toivottavasti synnytys onnistuu mutkattomasti ja pääsette nauttimaan näistä pennuista ilman vastoinkäymisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva on itseasiassa jo pari päivää vanha, mutta vähintäänkin yhtä hankalaltahan tuo oleminen Ruskalla edelleen näyttää. :D

   Poista
 4. Siellä eletään nyt todella jännittäviä aikoja! Tsemppiä Ruska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Ruska pitää parhaansa mukaan meitä ihmisiä jännityksessä!

   Poista
 5. Voi ei! Teilläpä on todella jännittävät paikat! Postausta sitten heti, edes vaan sananen, että menikö kaikki hyvin ja montako tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisten määrähän on jo tiedossa, eli kolme pientä tulossa. ;) <3

   Poista