lauantai 20. kesäkuuta 2015

Silmät auki!

Pennuilla on ollut pari päivää silmät auki! Tänään pesän ulkopuolinen maailmakin on alkanut pentuja selvästi kiinnostamaan enempi.

Vielähän pennut eivät esimerkiksi juuri seuraa asioita katseellansa ja tarkkaan kun katsoo, niin nämä pennut katsovat samaan aikaan sekä itään että länteen, näin kärjistettynä. Kissanpennuilla silmät saattavat alkuun karsastaa aika voimakkaastikin, ja se on täysin normaalia. Nauran kyllä edelleen Ellan eräälle pentukuvalle, jossa se katsoo ihan pikkuruisena pentuna toisella silmällä selvästi eteenpäin ja toisella silmällä jonnekin näkökenttänsä alaulkonurkkaan.

Pennut eivät koko aikaa ole viime päivinä kasvaneet tasaisesti. Syyksi on selvästi selvinnyt se, että Ruska-emo on tykännyt napostella liikaa tarjolla olleita raksuja, eikä ole saanut siis riittävästi nestettä ahkerasta vesikupilla käymisestä ja märkäruuan tarjoiluyrityksistä huolimatta, joten maidontuotanto on ollut välillä liian heikkoa. Asia on kuitenkin selvästi samantien parantunut kun raksut on otettu kokonaan pois emon ulottuvilta ja tarjoiltu jatkuvasti emolle märkäruokaa. Nyt toivotaan siis että pennut kasvaisivat jatkossa hyvää vauhtia, Ruskalta on raksut kokonaan pannassa ainakin siihen saakka että pennut alkavat syömään myös kiinteää ravintoa. :)

Hyvää juhannusta kaikille!

8 kommenttia :

 1. Voi ei noita nenuja - ne ovat niiiin söpöt!!

  Hyvä, että maitobaari saatiin jälleen täyteen toimintaan!

  VastaaPoista
 2. Kääk! Mitä ihania, suloisia, upeita vauvoja ja emo ♥

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat kyllä niin ylisuloisia, että huh-huh :)

  VastaaPoista
 4. Ei tämmöisiä voi ollakaan - ihan ylisuloisia :-)

  VastaaPoista
 5. Sinisilmät katselevat jo maailmaa ja muuttuvat sitten aikanaan vihreiksi.

  VastaaPoista