keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Onnin terveiset


"Mä oon kauhuissani. Ruska haisee oudolta ja se hyysää jotain pieniä iniseviä ja mönkiviä otuksia.


Ensiksi mä olin rohkea, ja menin haistelemaan Ruskaa ja niitä otuksia, mutta pakenin sen jälkeen pois paikalta. Seuraavan kerran kun mut tuotiin niiden luo, sähisin niille ja Ruskalle. Samoin kun mulle tarjottiin semmoista otusta haisteltavaksi, sähinällä ja murinalla mä ilmoitin, että ei saa tulla lähemmäs. Silloin kun ne on ihan liikkumatta ja hiljaa, mun tekisi vähän mieli mennä niitä haistelemaankin, mutta en uskalla. Pentuhuoneessa pystyn kyllä rauhassa oleskelemaan, koska ne otukset ei näytä tulevan ulos pesästä.

Ruska ei oo moksiskaan siitä että mä sähisen sille ja otuksille. Siitä huolimatta että mä sähisen ja murisen, se on jättänyt mun mamman kanssa katselemaan niitä kun on itse mennyt syömään. Samoin se vaan kääntää masuaan esille ja otuksia paremmin nähtäville kun mä oon lähellä ihmettelemässä ja murisemassa. Haluaako se että MÄ hoitaisin NIITÄ?

Mamma sanoo, että se haluaa tutustuttaa mut noihin pentuihin jo nyt, koska Ruskalle mun apu olisi kuulema tervetullutta ja koska kun noi otukset kasvaa, niin järkytyn niistä vielä enempi kun ne roikkuu mun hännässä ja seuraa mua. Kai se vaan vitsailee? Mitä noi otukset on ja mitä ne tekee täällä?

Ps. Ei kerrota tästä muille kun tää voi olla noloa, oon kuulema melkein 50-kertaa noita otuksia isompi."


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onnin mielentiloista sitten pentujen kuulumisiin, joiden pesästä kuuluu ihan jatkuvasti vikinää ja imemisääntä. Aktiivisia pikkuisia tuntuvat tosiaan olevan, saa nähdä kuinka paljon vilinää täällä on parin viikon päästä.


Ellan pentujen kohdalla tykkäsin tehdä pentujen painonkehityksestä kaaviota ja sen linkki jaettiin jopa pennunottajille. Paino on kissanpennun kehityksen paras mittari. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että pennun pitäisi saada vuorokaudessa 10-15g lisää painoa ja kaksinkertaistaa painonsa ensimmäisen viikon aikana.

Nyt aluksi pennut punnitaan kaksi kertaa vuorokaudessa, myöhemmin sitten kerran vuorokaudessa.

Meillä painonnousu on tähän asti ollut oikein hyvää. Puolessatoista vuorokaudessa isompi poika (kaaviossa sininen) on kerännyt 16 grammaa lisää painoa, pienempi poika (tummanpunainen) 21 grammaa  ja tyttö (vaaleanpunainen) 18 grammaa. Kaavion värit ovat samat kuin pentujen kynsilakkamerkkien värit hännässä.


9 kommenttia :

 1. Voi Onni! Rauhallinen kotielämä on muuttunut kertaheitolla. Miten se Ruska nyt noin.. Mutta ei taida se muriseminen ja sähiseminen olla oikea liike, kun Ruska ei siitä välitä.. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida tosiaan auttaa murina ja sähinä, mutta mitä muutakaan mä voisin tehdä kun pelottaa? Terv. Onni

   Poista
 2. Niin... että ilmestyy uutta kissaporukkaa ihan tosta vain yllättäen. Ei ihme jos kissa-äijää risoo ja hämmentää :)

  VastaaPoista
 3. On se melkoisen hämmennyksen paikka kun paras kaveri yhtäkkiä jakaantuu moneksi. :D Ihana kärsivällinen Ruska, eiköhän Onni pian totu pentuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnihan ei tosiaan Ellan pentuja päässyt näin pienenä näkemään ja vielä vanhempinakin ne sitä pelottivat ja arveluttivat, ei siis ihme että hiukan tarvitsee totutella näihin vielä pienempiin vauvoihinkin! Toivotaan että tottuisi nopeasti. Agressiivinenhan se ei noille ole sähinästä ja murinasta huolimatta, meidän "hurjaa kollia" vain hieman pelottaa tuommoiset otukset. <3

   Poista
 4. Mää ymmärrän sua. Meilläkin oli silloin kauan sitten tommosia vikisijöitä, ja sisko muuttu pahanhajuiseksi ja tylsäksi. Tsemppiä, yks päivä ne katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyivätkin :) Meilläkin oli silloin kauan sitten tommosia vikisijöitä, ja sisko muuttu pahanhajuiseksi ja tylsäksi. Tsemppiä, yks päivä ne katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyivätkin :) ~NeitiCassinen~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että jollain on samoja kokemuksia! Ruska on ollut tylsä jo vähän pidempään eikä ole halunnut mun kanssa leikkiä, mutta ihan kiva se on myös nukkumiskaverina vaikkakin häiritsee asennonvaihtoa ja joskus se nukkuu ihan mun päällä. Mut noita otuksia mä en halua mun viereen nukkumaan! Terv. Onni

   Poista
 5. Kynsilakkamerkit on kyllä tarpeen!

  VastaaPoista