torstai 24. helmikuuta 2011

Isompia kissoja morjenstamassa

Näiden pikkukattimusten omistaja kävi tänään kuvailemassa... Korkeasaaressa. Koska tämän blogin ei ollut alkujaan tarkoitus olla pelkille kissajutuille, uskallan huoletta laittaa joitain kuvia tuolta esille tännekin. :)

Kuvia otin huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna tuolla talvisin ollessani; johtuen ehkä siitä että tällä kertaa en kuvaillut sisällä (Amazonia ja AfricAsia talot); kameralta vaatii kuitenkin oma aikansa tottua pakkasen jälkeen lämpimään ja tällä kertaa siihen ei ollut aikaa tarpeeksi siinä vaiheessa kun sisätiloihin menimme.

Naureskeltiin hetken AfricAsia-talossa mangustihäkin kyltille... "Yksi kääpiömangusteista karkailee. Älä koske tai silitä sitä, sillä se voi purra." Haluan ehdottomasti tuollaisen kyltin meidän ulko-oveen, mutta muutan tuon lopun "Älä puhuttele tai silitä sitä, sillä se voi maukua." :'D

Kaipailisin jotain kommenttia näistä kuvista, jos joku sitä jaksaa antaa.
3 kommenttia :

 1. THERE'S A LLAMA. .______.

  Ei vaan.

  I like the photos. Lihaaa. Huonoja muistoja lihakököistä 8B

  Onks toi muuten se kattimus joka ravas siinä lasin edessä koko ajan :o Raukka.

  Ja ota se kyltti sielt Korkeasaaresta ni mä pöllin sen sit sulta. ó___ó

  T: Minä

  VastaaPoista
 2. Ensimmäiseksi voin sanoa, että kuvat ovat oikein hyvälaatuisia.

  Vaikka itse tykkään rajata kuvia tosi tiukasti, niin näissä kuvissa se ei oikein toimi, paitsi tuossa 5. kuvassa.

  2. kuva on mun suosikki, vaikka rajaus on vaturallaan. Rajaus ei saisi ikinä katkaista jalkoja. ;) Ihan huippuhieno kuva muuten ja rajaus siinä mielessä kiva, että siirtää kissan oikeaan laitaan, milloin myös tausta pääsee esille. En siis kannata sitä, että se kohde on aina keskellä kuvaa. Ja tuo puunrunko on taustalla ihana, muuten kuva olisi liian valkoinen.

  1. kuvassa kuvaussuunta on vähän epäedullinen, kuvasta ei oikein saa mitään irti. Jos kissa olisi kokonaan kuvassa ja zoomia olisi vähemmän, kuva voisi toimia, kun kissan kroppaa voisi sitten katsella. Nyt kissasta ei näy oikeastaan kuin lapa.

  4. kuvassa rajaus on kanssa vähän kökkö, sillä vaikka kohde on juuri se, että kissa syö saalistaan, niin se tulisi hyvin esille myös siinä, jos koko kissa näkyisi kuvassa. Nyt minusta se lihakokkare on pääosassa, ei kissa.

  3. kuva taas on minusta melko huono joka suunnasta, zoomia on ihan liikaa, kissan asento on huono ja rajaus ei minusta sovi oikein tähänkään. Hyvä tarkennus kuitenkin kissanprofiiliin, jota halutaan kuvassa selvästi esitellä.

  Viimeinen kuva on hyvä peruskuva, valo tulee oikeasta suunnasta ja kuva on tosi tarkka. Rajausta voisi kuitenkin tiukentaa vasemmasta reunasta, joka on selvästi muita sivuja laajempi.

  2. on huolimatonta rajausta lukuunottamatta mun suosikki. :)

  Ja tämä oli nyt rakentavaa kritiikkiä, millaisista kuvista itse pidän. Kuvat on tosi hienoja!

  VastaaPoista
 3. Manti, kiitokset kommenteista! :D

  Noista itseasiassa kuvien 2. ja 4. ei ollut tarkoitus näkyville tänne laittaa, ne laitoin tavallaan "täytteenä".

  Mutta näin, esimerkiksi tuon 1. kuvan kohdalla olen yhtämieltä siitä, että rajaus on huono ja kuvakulma epäedullinen. Tuossa kuvassa kuitenkin laatu oli muihin leopardikuviin verrattuna parhain, joten päätin sen julkaista.

  Ja 2. kuva on omasta mielestäni ihan kamala, juuri tuon rajauksen takia. Se olikin sellainen pikaräpsy, jota en kummemmin ehtinyt/tajunnut sommitella. Tämän takia sitä ei ollutkaan tarkoitus julkaista.

  3. kuvasta en itse osaa edes mitään sanoa, lähinnä sekin oli sellainen perusräpysy... :D

  4. kuvan julkaisin lähinnä sillä verukkeella, että tarkoitus oli että ottaisin noista omista kissoista "lihakuvia" vertailun kohteeksi, mutta tämä suunnitelma ei toteutunut. Tämä kuva kertoo aika paljon tuosta objektiivista joka minulla oli käytössä; se tekee mm. järkyttävän rumaa bokehia, joka vie helposti huomion. En suosittele tuota suttuzoomia kyllä kenellekkään... :D

  5. kuva nyt päätyi julkaisuun lähinnä sen takia, että se on "suloinen". Tarkennus siinähän on ihan vaturallaan, ja omasta mielestäni, vaikka tiukka rajaus tuohon sopiikin, se on aavistuksen liian tiukka.

  Viimeinen kuva taas... itseäni tosiaan häiritsee tuossa myös tuo rajaus. Tosin, vuohen keskivartalo on aika hyvin keskellä kuvaa mutta silti se jättää liikaa tilaa tuonne vasemmalle.

  Mutta tähän viimeiseksi voin sanoa sen, että omasta mielestäni ainakin tietyssä määrin tullut parannusta, verrattuna viime vuoden kuviin... http://www.onni.kuvat.fi/kuvat/Korkeasaari/

  VastaaPoista