keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ruokinta-pohdintaa

Meille tulee pakastin nyt vihdoin! Ei tosin kovin suuri, mutta pakastin kuitenkin. Ja siihenkin menee kai vielä hetki ennen kuin sen saamme tutuilta...

Pakastin, mitä se tarkoittaa meidän tapauksessa? Mahdollisuutta barffaukseen/puoli-barffaukseen!
Puolibarffauksella tosin tarkoitus mennä aluksi, kuivaruokaa ja lihaa. En tosin vielä ole päättnyt, missä suhteessa näitä annan, mutta aina parempi mitä enempi lihaa.

Suunnitelmana olisi tilata Lempimuonalta lihoja... sieltä saa meille sopivassa pakkauskoossa erilaisia lihoja. Jos n. 75% ruokinnasta olisi meillä lihaa, ruokintasuunnitelmana ajattelin seuraavaa Onnin kohdalla... Ellan kohdalle saman lasken myöhemmin. Ruoka-annokset tarjoillaan päivän mittaan.


Maanantai: Sydäntä/sydänjauhelihaa (possun/naudan/kanan/lampaan) noin 100g, riippuen minkä sydän kyseessä (tuo määrä laskettu naudan sydämen tapauksessa). Kuivaruuan kaloripitoisuuden (ja sitä kautta määrän)  lasken myöhemmin, mutta Onnille oivallinen kaloripitoisuus olisi laskujeni mukaan n. 140 kaloria, naudan sydämessä kaloripitoisuus on 99kcal/100g. Lisänä vielä Eforion-öljyä ja Multicat-tabletteja, pohdin vielä miten saan tuon kissan kalsium yms tarpeen tyydytettyä kokonaan (ja se riippuu siitä myös, paljonko teollisessa ruuassa tuota kalsiumia on...). Multicatia + Eforionia joka päivä.

Tiistai: Naudan lihaa/jauhelihaa n. 70g. Raksuja sama määrä kuin edellisenäkin päivänä.

Keskiviikko: Naudan maksaa n. 50g. Sian jauhelihaa (rasvaa 19%) n. 20g. Raksuja normaalimäärä.

Torstai: Sydäntä/sydänjauhelihaa (possun/naudan/kanan/lampaan) noin 100g, riippuen minkä sydän kyseessä (tuo määrä laskettu naudan sydämen tapauksessa). Raksuja normaalimäärä.

Perjantai: Sika-nauta jauhelihaa n. 70g. Raksuja normaalimäärä.

Lauantai: Sydäntä/sydänjauhelihaa (possun/naudan/kanan/lampaan) noin 100g, riippuen minkä sydän kyseessä (tuo määrä laskettu naudan sydämen tapauksessa). Raksuja normaalimäärä.

Sunnuntai: "Herkkupäivä", Erikoisempia lihoja; broileria/muuta siipikarjaa/lammasta/riistaa/hevosta/kalaa mitä ikinä keksitäänkin. Annoskoko riippuu mikä kyseessä.


Tuo on tavallaan se ohjeellinen, minkä pohjalta minun olisi tarkoitus muodostaa monipuolinen ruokavalio tuolle kissalle. Noita erikoisemmilla yms lihoilla saatan korvata myös liha/jauhelihapäiviä, mutta ajatuksena luoda mahdollisimman monipuolinen ruokavalio. Jauhettua lohta olisi myös tarkoitus antaa viikoittain, mahdollisesti korvaamaan keskiviikon jauhelihaa. Joka viikko 1-2 raakaa kananmunankeltuaista. Kalaöljyä olisi myös tarkoitus ostaa, sen jälkeen kuin Eforion-öljy loppuu ja miettiä miten sen annostus.

Miltä tämä suunnitelma kuulostaa?

2 kommenttia :

 1. Kuulostaa minun korvaan vaikealle. Itse joskus haaveilin barffauksesta, mutta minä kun en osaa pahemmin laskeskella vitamiini tarpeita yms. Ajattelin aina, että ei se voi olla hevosten kivennäis- ja vitamiinilaskelmia kummempaa, mutta ei se tainnut ihan niin yksinkertaista olla. :D

  Mennään me siis teollisuusruualla, ehkä joskus minäkin pystyisin perehtymään barffaukseen, mutta nyt ensimmäisen kissan kohdalla se ei ehkä ole tarpeellista. :)

  VastaaPoista
 2. Minulla taisi noissa laskuissa pahasti heittää tuo kalorimäärä, ja sitä kautta myös annosmäärät; älkää niistä välittäkö hirveästi, tarkistan/muutan ne sitten kun jaksan ajatella tarpeeksi. :D

  Ei minullakaan nuo laskemiset vielä täysin hallussa ole; varsinkin kun lähteet, joiden perusteella "kaavat" muodostan, vaihtelevat paljon tietojensa kohdalla...

  Suurin osa kissanomistajista kun ei barffaukseen koskaan perehdy eikä ryhdy; laadukkaalla teollisellakin ruualla saa ihan hyvän ruokavalion helposti. :)

  VastaaPoista