perjantai 11. joulukuuta 2015

Näyttelyhaaveilua vuodelle 2016

Koska vuosi lähenee loppuaan, on meillä suunnattu katse jo ensi vuoteen - myös näyttelyiden osalta. Tarkoituksenamme on siis edelleen ensi vuonna harrastella huviksemme kissanäyttelyitä - kieli poskella hauskaa pitäen, kuten minä asiaa luonnehtisin.

Meidän puolestammehan ensi vuosi tarjoaa mukavaa muutosta myös kissanäyttelyihin - vuoden 2016 alusta lähtien nimittäin Fifén kategoriajako muuttuu. Olennaiset muutokset ovat ragdollin, pyhän birman ja turkkilaisen vanin siirtyminen kategoriasta II kategoriaan I (johon on aiemmin kuulunut vain persialainen ja exotic) sekä venäjänsinisen, abessinialaisen, somalin, rexien, japanin bobtailin ja sfinxien siirtyminen kategoria sta III kategoriaan IV (johon aikaisemmin kuuluivat vain itämaiset rodut). Tämä tasaa kissamääriä (ja sillä tavoin kilpailua yhden kategorian sisässä) näyttelyissä eri kategorioiden välillä.

 Kuva on Ellasta paneelissa PIROKissa viime toukokuussa

Toistaiseksi näyttelykalenterimme on vasta alustava kokonaisuudessaankin - yhtäkään ilmoittautumista ei nimittäin ole vielä voitu lähettää, ja itseasiassa Ruskan rekisteröintikään Fiféen ei vielä ole vireillä (koska 60e on mielestäni aika summa kyseisestä asiasta). Onnin kohdalla hieman arvon vielä näyttelyyn osallistumisen kanssa.

Mutta - saanen esitellä, alustava näyttelykalenteri ensi vuodelle! Kysymysmerkeillä varustetut erittäin epävarmoja, vaikkakaan mikään näyttely ei vielä varma olekaan meidän osallistumisen kannalta.

Tammikuu 2016 - Helmikuu 2016
Ei näyttelyitä

Maaliskuu 2016
5.-6.3. URK, Askola - Ruska (vain toinen päivä?)
12.-13.3. KES-KIS, Jyväskylä, - Ruska
19.-20.3. FinTICAt, Lohja - Ella

Huhtikuu 2016
16.-17.4. Scandinavian Winner Show, Helsinki - Ella ja Ruska

Toukokuu 2016
6.-7.5. Felix, Tallinna - Tämä näyttely vielä iso kysymysmerkki, mutta mahdollisesti tiedossa siltä varalta, jos Ella ei saisi SW-näyttelystä tarvittavaa ulkomaansertiä (ei muuten päästä erikoisnäyttelyyn).
14.-15.5 FinTICAt, Kotka - Ella (?)

Kesäkuu 2016
11.-12.6. ERY-SYD, Venäjänsinisten erikoisnäyttely, Hyvinkää - Ella ja Ruska

Heinäkuu 2016
Ei näyttelyitä

Elokuu 2016
6.-7.8. FinTICAt, Kouvola - Ella (?)
27.-28.8 RUROK, nfy - Ella ja Ruska (?)

Syyskuu 2016Ei näyttelyitä

Lokakuu 20161.-2.10. URK, Riihimäki - Ruska (?)
15.-16.10 ERY-SYD, Helsinki - Ella ja Ruska (?)

Marraskuu 2016
12.-13.11. FinTICAt, Helsinki - Ella

Joulukuu 2016
Ei näyttelyitä


Etenkin kevätpuolen siis uhkaa täyttyä näyttelyistä. Tavoitteena olisi saada Ruska Grand International Champion -titteliin tulevan vuoden aikana (tällä hetkellä sertiä vailla IC), jolloin kerättäisiin sitten enää sertit ylimpään, Supreme Champion -titteliin vuoden 2017 aikana, jonka jälkeen Ruska steriloitaisiin ja jatkettaisiin kastraattina näyttelyissä. Lokakuusta eteenpäin Ruska kilpailee myös veteraaniluokassa. Ellan kohdalta tavoitteena on kerätä titteleitä Tica-puolella ja valmistua Fifessä ensiksi International Premieriksi (puuttuu yksi ulkomaanserti) ja hyvällä tuurilla myös GIP:iksi vielä sen jälkeen. 

Ellan laihdutuskuuri näyttää muuten saaneen vähän tuulta alleen hoidossa ollessa. Ella on nyt ollut noin parisen viikkoa hoidossa yhteensä, ja kun tuli taas vähäksi aikaa kotiin, oli vaa'an lukema pudonnut jo peräti 100 grammaa. Se on aika hyvin, kun viime aikoina on tuo paino junnannut kissalla paikoillaan... Vielä on paljon grammoja pudotettavana, mutta koska Ella vaikuttaa viihtyneen hoidossa hyvin kaikesta päätellen, lähtee Ella taas jossain vaiheessa ilahduttamaan tätä "hoitoperhettänsä". 

4 kommenttia :

 1. Hui. Aikamoinen määrä näyttäytymisiä. Ei muuta kuin onnea matkaan ensi vuoden näyttelyille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyitä on tosiaan melkoisesti, toivotaan että hieman onneakin olisi matkassa. ;)

   Poista
 2. Hoho, kiirettä tulee siis pitämään! :D Minusta veteraani-ikää saisi nostaa, tuntuu niin hassulta, että nuorekkaat kissat kilpailevat veteraaneina. :D Moni kissa kun kuitenkin elää vähintään 14-vuotiaaksi. Onko Ruskan steriloimatta jättämiselle muuta syytä kuin näyttelytitteli? Leikkaamattomana on kuitenkin aina hengenvaarallisen märkäkohdun riski ja minusta Supreme Premior kuulostaa yhtä hienolta kuin Supreme Championkin. :)

  Mahtavaa, että Ellan laihdutus on edennyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta nykyiselläkään veteraani-iällä veteraaniluokan kissoja ei valtavasti näyttelyssä käy (suuri osa kissoista on kuitenkin näyttelyissä iältään 4kk-2,5v), joten minusta alhainen vetskuikäraja on ihan ok - jos raja olisi 10v, veteraaneja olisi ehkä pari kissaa/näyttely. ;)

   Ruskan sterilointiajankohta on tosiaan vielä epäselvä - se on kuitenkin fakta että neiti tullaan steriloimaan, mitä pikemmin sen parempi. Osaksi steriloinnin viivästyttäminen johtuu kyllä näyttelyistäkin - en ihan heti haluaisi Ellaa ja Ruskaa kisaamaan vastakkain ja Ruskalla on toisaalta hyvät mahdollisuudet edetä myös leikkaamattomana. Toinen syy on osaksi myös taloudellinen - ensivuonna alkuvuodelle on sijoittumassa sekä Ellan, että Onnin hammashuollot, joista Onnin hammashuollolle on tulossa myös arviolta 500e hintaa. Lienee selvää, että opiskelijakukkarolla siirtää mielellään "ei-niin-akuuttia"-toimenpidettä hieman eteenpäin, aikaan jolloin ei toivottavasti ole makseltavana ihan yhtä paljoa kalliita hammashuoltoja... :/

   Poista