sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kuvahaaste


Haasteen sain Elinalta.


1. Avaa neljäs kansio,
jossa säilytät valokuviasi.

2. Valitse neljäs kuva kansiossa,
ja julkaise se blogissasi.

3. Selitä kuva.

4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.


*****

Kuvahan on siis viime kesältä, ja siinä on tietysti etualalla Onni. :) Olemme viettämässä tuolloin kaunista viikkoa Valtimolla, pohjoisessa Pohjois-Karjalassa. Tuolla ei muistini mukaan mitenkään hirvittävän kuuma ollut, mutta sen verta lämmintä että ongelmitta tarkeni t-paidassa.

Ylä-Valtimo... sellainen paikka maisemiltaan, jota on hyvin vaikea kuvailla. Yöt ja aamut tuolla; se oli jotain niin upeaa! Varsinkin öisin kun katseli ikkunasta ulos, tunne oli "kuin luonto pidättäisi hengitystään". Ei autojen ääntä, ei mitään. Ainoastaan lintujen hiljainen laulu läpi yön ja hiirien rapistelu talon rakenteissa (+hyttysten ininä... kuvitelkaa; hyttysten ininän kuuli toisesta päästä huonetta/suljetun oven takaa! Kovaäänisiä hyttysiä vai oliko tuolla todellakin niin hiljaista, että ihminenkin pystyi hyttyset paikantamaan yli seitsemän metrin päästä pelkän kuulon perusteella?), aamulla ei ole mitään niin upeaa kuin huussiretkellä kuunnella käen kukkumista! Hyttysiä tuolla olikin ihan tarpeeksi... Onni tosin hoiti esimerkillisesti nukkumaan mentäessä kaikki hyttyset pois huoneesta; se söi ne. x)

Mummoni siis asuu tuolla. Tai enään ei kuntonsa takia tuossa mökissä missä vietimme tuon viikon mummoni kanssa, vaan yksin ollessaan asuu Valtimon keskustassa. Silloin kun me lapsenlapset tms muut vieraat tulevat käymään, niin yleensä olemme tuolla "Kattilasärkällä". Tuota nimitystä on kyseisestä mökistä käytetty niin kauan kuin muistan. Mummonihan on aikoinaan syntynyt ja viettänyt tuolla samaisella tontilla, mihin on taannoin rakennettu uudempi talo vanhan tilalle. Sähköjä tuolla ei luonnollisestikaan ole, ja vesikin tulee kaivosta, joten olen kerran todennut jo ettei se kovin hehkeää ole tuolla talvella majailla. :P Mummoni on ostanut ajan kuluessa tuosta ympäriltä mukavan paljon lisää tonttia, nykyäänhän sitä on useampia hehtaareja. Suurin osa niittyä ja metsää nykyisin, mutta löytyy tuolta tontilta puolet mukavasta suolammestakin.

Tuonne haluan lähteä joskus myös Ellan kanssa! Junalla vain Joensuuhun ja siitä reilut parisen tuntia bussilla Valtimolle. :) Upea paikka rentoutumiseen ja virkistäytymiseen; pois kaupungin vilinästä. Ja valokuvaaminenkin tuolla on erityisen mukavaa.

*****

Minä puolestani haastan tähän seuraavat bloggaajat...Ei kommentteja :

Lähetä kommentti