perjantai 20. helmikuuta 2015

Pesuhetki

Toissailtana minut yllätti suloinen näky. Veljeni oli laskenut normaalisti yhden hyllykön päällä olevan kissojen korin sängylleni. Siinä makoilivat vierivieressä Ruska ja Onni. Se mikä minut yllätti ja mikä teki hetkestä entistäkin suloisemman, oli Onni pesemässä Ruskaa. Sitä näkyä kun ei meillä ole ennen nähty.

Onnihan on aina kavahtanut toisen kissan kosketusta. Syytä siihen ei tiedetä, mutta eipä tuo kissa vielä vuosi sitten osannut oikeastaan lainkaan kissankieltäkään: Onni ei tiennyt miten leikkiä nätisti toisen kissan kanssa, miten viestittää toiselle olevansa ystävällisin aikein, miten toinen kissa viestii olevansa ystävällinen... Edelleen Onni kavahtaa usein toisen kissan kosketusta ja mieluummin väistää. Silti, kehitystä on tapahtunut hurjasti. Onni sietää nykyään paremmin toisen kissan kosketusta ja läheisyyttä, välillä jopa antaa Ruskan pestä. Hetken ajan. Vierekkäin nukkuvat usein.

Olen ajatellut, ettei Onni tule koskaan toista kissaa pesemään. Se kun ei yleensä vapaaehtoisesti koske toiseen kissaan. Olin väärässä. Tosin tämäkin hetki päättyy siihen että Onni puree - arvioin sen ärsyyntyneen siitä että Ruska liikkui (pesi Onnia) kun Onni yritti sitä pestä, sillä useampaankin kertaan tuossa Onni kulmahampaitaan vilautteli siihen malliin että hampaasta saattaa tulla, Onnia ärsyttää. Silti, ihan mahdottoman upeaa käytöstä ja kehitystä tuolta kollipojalta! Ihanaa että sain tämän videolle (vaikkakin huonolle sellaiselle), tämän katselu tuo minulle hymyn huulille!Monessa kissaperheessähän tällainen näky on aivan tavallinen, mutta meillä tosiaan etenkin Onni on aiheuttanut aina ongelmia kissojen keskinäisissä suhteissa. Kiitos Ruskan, Onni voi nyt paremmin kuin koskaan aiemmin ja Onnin kohdalta ongelmat ovat vähentyneet, mutta valitettavasti ne heijastuvat nyt tyttöjen välisiin suhteisiin Ellan kautta. Jospa tyttöjenkin välit lämpenisivät joku päivä, sitä jaksan toivoa. Vuosi sitten uskoin Onnille olevan mahdotonta ystävystyä toisen kissan kanssa, olin todellakin väärässä. Ruska osoitti, että tarpeeksi kärsivällinen ja lempeä kaveri voi tehdä stressiherkästä ja arvaamattomasta, toisia kissoja kohtaan agressiivisesti käyttäytyvästä kissasta lempeän ja hyväntahtoisen nallekarhun. Edelleenkään en pysty täysin käsittämään sitä muutosta joka Onnissa on vuodessa tapahtunut! Kissojen maailma on yllätyksiä täynnä.

Ihanaa viikonlopun alkua kaikille!

12 kommenttia :

 1. Kyllä, kissat jaksaa yllättää! Meillä muuten Karkkikaksosten keskinäiset pesut päättyvät AINA painiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyvä tietää että muillakin painitaan pesun jälkeen. :)

   Poista
 2. Ihanat ♥ ♥ Meillä Pepsi äärimmäisen harvoin nuolee Maxia. Max nuolee joskus Pepsiä, mutta Pepsi yleensä käy jossain vaiheessa "kiinni". -emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tosiaan tämä oli ensimmäinen kerta kuin Onnin näin Ruskaa pesevän, Ruska tosiaan mielellään Onnia pesisi useamminkin. :)

   Poista
 3. Suloinen näky tosiaankin. Mitä pienestä käsirysystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pienet käsirysyt ovat kyllä normaalia kissanelämää!

   Poista
 4. Kissat osaavat yllättää. Aina.

  VastaaPoista
 5. Kissojen pesua on muutenkin ihana katsella, mutta Onnin taustat tekee tästä kyllä äärimmäisen ihanan ja spesiaalin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Onnin taustojen takia sitä kyllä iloitseekin näistä hetkistä ihan luvattoman paljon!

   Poista