maanantai 22. syyskuuta 2014

Ellan aakkoset

Useammassa blogissa on viimeaikoina kerrottu "kissa-aakkosia". Mekin päätettiin, että täytyyhän se nyt meidänkin osallistua tähän villitykseen. Tosin, päätin että vain yksi kissoista saa tällä kertaa osallistumisoikeuden - se on Ella, sillä vaikka Ellasta tässä blogissa puhutaankin paljon, tytössä on niin paljon luonnetta ja teille lukijoille tuntemattomampia puolia, että tehdään nyt meidän kissaporukan sähikäinen tutummaksi!

Annetaan nyt Ellalle siis vuoro kertoa, mistä sen "ääkköset" koostuvat.

A: Aamu-unisuus. Sopiva herätysaika on myöhään aamupäivällä. Aamupala. Päivän tärkein ateria, eikö?
B: Bristol. Se oli se mun mukava sulhanen, nyt jo edesmennyt tosin.
C: Catmax-kiipeilypuu! Siitä Onnin on nykyään pilvilinna, mut mun on alemmat tasot ja tuulenpesä, jonka mamma tajus lopulta sijoittaa parempaan kohtaan puuta!
D: Diamond, niinku timantti. Mä oon niinku semmonen, jo kasvattajan antaman nimen puolesta!
E: Ella. Siis mä! Ja myös Emma, mun tytär.
F: Fiksu. Mua sanotaan aina viksuksi, mamma kehuu että se ei oo koskaan tavannu yhtä viksua ja ongelmanratkaisukykyistä kuin mä oon! Tässä täytyy mainita myös Fenix, mun nyt jo iso ja komea poika (ja joka on muuten tosi nättikin, ainakin mamman mielestä)!
G: Ihan on tuntematon kirjain.
H: Herkut. Mä rrrrakastan herkkuja.
I: Iso. Siis mun ego. Isot ruoka-annokset on myös kivoja.
J: Juustonaksut. Mä en tiedä mikä niissä on, mutta niitä on kiva varastaa ja rouskutella. Mamma sano että mun niska tuoksu pentuna ihan juustonaksuille. Olet mitä syöt? Jutteleminen on myös kivaa, ja mä teenkin sitä paljon. Mamma ihmetteleekin, kun russien piti olla hiljaisia. Nykyään meidän rotuesittelyssä jo kai lukeekin että jotkut meistä tykkää myös jutella. Ei lukenu sillon kun mä tulin tähän taloon!
K: Kissa. Niinku mä. Ei muut oo niin kivoja, mut mä oon.
L: Lelut. Mun lemppareja on valot, nauhat ja huiskat. Ja sulat! Mamma ei voi kuvitella hankkivansa sulkakorviksia tmv koska mä kävisin niihin kuulema heti kiinni kun se kävelis ovesta sisään. Tässä täytyy tietysti taas mainita mun kolmas lapsonen, Lada-tytär (älkääkä nyt vaan ilkkuko, se tarkoittaa venäjäks kaunista!). Se tuli etenkin luonteen kohdalta emoonsa, reipas ja rohkea pentu!
M: Maha. Mulla on kuulema iso, kehtaavatkin väittää!
N: Nälkä. Aina. Mistäköhän sais ruokaa?
O: Onni. Se on välillä kiva kaveri, välillä ei. Mamma sanoo että nykyään Onni tarkoittaa yleensä vain hyvää ja on kuulema muuttunut kolli, mutta mä en ihan täysin luota vielä siihen.
P: Peti. Mulla on monta kivaa kissanpetiä, jossa nukkua. Yks hyvä on myös mamman tyyny (tietysti silloin, kun se itse haluaisi pitää päätänsä siinä). Ja sit tietysti Peiton alla on kiva nukkua!
Q: Quqquluuruu!
R: Ruoka. Ihan parasta! Kypsennettynä kiitos, mä en oikeen tajua mikä villitys on syödä pelkkää raakaa lihaa - vai söisitteks te pelkkää tartarpihviä? Myöskään kala tai muut merenelävät ei kuulu mun menuuseen. Rapsutukset on myös kivoja. Ja ainiin, tässä kämpässä asuu myös Ruska.
S: Sähinä. Mun tapa tervehtiä muita kissoja. Mamma sanoo, että mulla on kissamaailman räkäisin sähinä! Oon siitä ylpeä.
T: Tuoli. Se mun oma, josta kerrottiin aiemmin! Temput on myös kivoja. Mun lempparitemppu on semmonen, missä seison "orava-asennossa" ja vilkutan kummallakin tassulla ilmassa. Lemppari se on siks, kun mä ehdotin sitä mammalle, eikä mamma sitä itse ideoinut opetettavaksi. Mä siis osasin sen jo ennenku mamma, eli mä opetin mammaa!
U: Uusi. Kaikki uusi on kivaa ja jännää! Etenkin uudet lakanat, siis mä rrrakastan lakanoidenvaihtoa! Uusissa, puhtaissa lakanoissaa on ihan parasta kieriä ja pyöriä. Lakanoita ei saa vaihtaa ilman mun läsnäoloa.
V: Vesi. Siis juomana, ja jääkylmänä. Ei niin kiva juttu turkissa.
W: Outo on kirjain.
X: Ja tämä myös.
Y: Yrittäminen. Yrittänyttä ei laiteta, vai? Ainakaan, mitä tulee lelujen, ruuan tai herkkujen havittelusta, kun mamma on yrittänyt laittaa ne mun ulottumattomiin.
Z: Semmonen on mun virallisessa nimessä! Siellä on muuten numerokin, taitaa olla harvinaista?
Å: Nyt ei oo kyllä ideaa.
Ä: Äiti. Mun äidin nimi on Stella. Huomatkaa, kuinka äitin nimi on siirtynyt sukupolvelta toiselle - Stella, Ella, Emma. Mutta myös Älykkyys. Mä oon älykäs.
Ö: Onpa näitä ihan hassuja kirjaimia monta!


Loppuun vielä mun paras irvistys piristämään maanantaita (siis mä vaan haukottelin).


8 kommenttia :

 1. Ihku irvistys sulla! Ja huippuvastaukset!! Ei jäänyt epäselväksi että tykkään ruoasta, oot fiksu ja sulla on hyvä itsetunto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella: Hyvä ettei ainakaan pääasiat jääneet epäselväksi!

   Poista
 2. Upea kuva ja upeasti osasit aakkoset! Kaikki tarpeellinen tuli varmasti selväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella: Kiitokset, haluttiinkin saada mun luonteesta pääpiirteitä selväksi lukijoillekin - ne ei nimittäin tule kuvissa esille!

   Poista
 3. Loppuilme kyllä kruunasi niin! <3 Vai räkäinen sähinä.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella: Joo, mamma tosiaan tykkää että mulla on aika komean räkäinen sähinä. Se nimittäin jo pelkästään kuulostaa siltä, että nyt sai sähinän kohde sähinän lisäksi myös syljet naamalleen. Monilla kissoilla taas on niin kiltti sähinä, että mun sähinän luulis pelottavan isompaakin kissaa... Ainakin Onni ja Ruska ottavat kyllä mun sähinän tosissaan ( ja hylkäävät täpötäyden ruokakupinkin jos mä sen haluan sähinän kera omia).

   Poista
 4. Voisin kompata Piiviä sanasta sanaan.. Tuo alin kuva näyttää mun naurulle lukiessani tuota kohtaa räkäisimmästä sähinästä :) Nauratti niin että ihan henki hinkuaa :)

  VastaaPoista
 5. Huh, hyvä että jollain oli hauskaa lukiessakin! ;)

  VastaaPoista