tiistai 26. elokuuta 2014

Hopeanhohtoista

Jokainen venäjänsinisiä nähnyt on saattanut huomata, että venäjänsinisen turkki ei ole täysin tasavärinen sininen. Venäjänsininen on siniseksi kissaksi usein varsin vaalean värinen ja sen turkki näyttää hopeanhohtoiselta. Miksi?

Venäjänsinisen turkissa jokaisen päällyskarvan kärki on väriltään hopeinen, mitä kutsutaan ns. tippingiksi. Muuten karva on sininen. Näin on myös ainakin koratilla, mutta venäjänsinisen turkki poikkeaa koratin turkista sillä koratilla ei ole ollenkaan aluskarvaa kun taas venäjänsinisen aluskarva on pituudeltaan samanpituista kuin päällyskarva (josta tulee standardissa käytetty käsite "kaksinkertainen turkki). Aluskarvojen päät eivät ole hopeisia.

Meidän tytöistä Ellalla on tällä hetkellä mielestäni parempi turkki. Ei tosin ole ehkä aina ollut, vaan sterilointi on muuttanut Ellan aluskarvaa ja muutenkin turkkia paksummaksi ja aluskarva on nyt aikaisempaa pidempää. Ruskalla aluskarva on tällä hetkellä hieman päällysturkkia lyhyempää, minkä takia Ruskan turkki ei ole ihan samalla tavalla "pystyssä seisova" kuin Ellan turkki. Hyvät turkit kuitenkin kummallakin, ei tuomareillakaan ole laadusta varmasti kummankaan kohdalla huomautettavaa. Ellan turkki saisi tosin olla hieman lyhyempää kokonaisuudessaan.

Tältä päivältä muutama potretti tytöistä. Näissä näkyy erinomaisesti tuo venäjänsinisen turkin hopeanhohtoisuus. Ja jos joku ei meidän tyttöjä toisistaan erota helposti, niin ensimmäisessä kolmessa kuvassa poseeraa Ella ja lopuissa kolmessa Ruska.

IMG_5183

IMG_5209

IMG_5213

IMG_5225

IMG_5250

IMG_5253

7 kommenttia :

 1. Oih, silmien väri tulee kyllä tosi kauniisti esiin hopeahohtoisella turkilla. <3

  VastaaPoista
 2. Venäjänsiniset on kyllä yksi ihastuksen kohteistani, pidän sinisestä turkista ja silmät ovat niin kauniin väriset. :) Vielä silloin kun olin eläinlääkärissä töissä, sinne tuli venäjänsinisen pentu ja ihastuin siihen kyllä saman tien. Se vaan keikkui isäntänsä olkapäällä ja oli aivan mahdottoman suloinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa ei sellaiseen russipentuun rakastuisi. <3

   Poista
 3. ♥♥
  Tunnustan, etten ole aina varma kumpi on kumpi... kauniita, todella kauniita molemmat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään, kyllä meillä kotonakin kotiväki välillä erehtyy kumpi siinä onkaan kyseessä. Myöskään poikaystäväni ei aina tunnista kumpi on kumpi, vaikka on Ruskankin nähnyt jo silloin kun sitä kotiin haettiin. Et varmasti ole ainut joka joutuu kuvista välillä arvuuttelemaan kumpi on kumpi! ;)

   Odotan taas sitä pentujen tunnistamista toisistaan (jos Ruskalle syntyy useampi pentu), se ei kyllä ole minullekaan helppoa, etenkään alkuun! :D

   Poista
 4. Ai että nuo silmät, niin kauniit!

  VastaaPoista