torstai 9. kesäkuuta 2016

Muutosta

Täällä blogin taustajoukoissa elämä on muuttumassa kertarysäyksellä aika paljonkin.

Kissojen elinympäristö on vaihtumassa 81 neliöisestä 40 neliöön, kissojen arjessa jatkuvasti pyörivien ihmisten määrä kolmesta yhteen. Elinympäristö myös laskeutuu kerrostalon kuudennesta kerroksesta maan tasalle. Blogin taustajoukoissa siis muutetaan uuteen asuntoon, ja blogissa tullaakin kesän aikana varmasti näkemään sekä kuvia uudesta meidän kissojen elinympäristöstä, että uuden elinympäristön tekemisestä kissojen kodiksi ja kissaturvalliseksi.


Ja se muutto.

Muuttohan on kissoille aika suuri stressi, kun kissan elinympäristö vaihtuukin yllättäen ihan uuteen. Meidän kissoista Ruskalle muutto tulee varmasti olemaan kaikista helpoin, ja vaikein se tulee olemaan Onnille. Pahimmassa tapauksessa Onnin idiopaattinen kystiitti myös alkaa oireilemaan pissatulehdusta stressin vaikutuksesta.

Vaikka ympäristö onkin uusi, uskon sen edes vähän helpottavan, että huonekalut tulevat olemaan kotoa tuttuja, eli tuttuja hajuja on enemmän kuin vaikka pelkän muualla kyläilyn aikana.

Tällä hetkellä on hyvänä puolena se, että muuttoa ei tarvitse tehdä tällä kertaa kertarysäyksellä ja nopeasti. Kissat pystyvät asumaan nykyisessä asunnossa siihen saakka, kunnes kissoille on oikeasti kaikki valmiina sitten uudessa kodissa. Kissat muuttavat tietysti tosiaan viimeisenä.

Uudessa elinympäristössä on myös paljon kivaa. Uudet ulkoilumaastot ja ehkäpä meidän valjasulkoilukin saa tosiaan uuden sysäyksen, veikkaan nimittäin että kissoja rohkaisee enemmän valjasulkoiluunkin se, kun uudessa asunnossa eletään jo katutasossa, kerrostalossa korkealla asuessa se katutason vilinä ja muu elämä on kuitenkin aika kaukana.

Luvassa on tosiaan kissoille myös lasitettu parveke (jonka ahkerimpina käyttäjinä tulevatkin varmasti kissat olemaan, siellä tulee olemaan niin toinen kiipeilypuu, kissoille tasoja kuin kissanpyöräkin, kun sen korjaus valmistuu).

Onko teillä muutettu kissojen kanssa? Vinkkejä kissaystävälliseen muuttoon?6 kommenttia :

 1. On teillä nyt jännittävät ajat :) Varmasti kissat ihastuvat maantasan maisemiin ja lasitettuun parvekkeeseen. Meidän muutoissa parhaiten sopeutuminen on tapahtunut kun kissat ovat päässeet kyläilemään vaiheessa olevassa asunnossa kylässä ennen varsinaista muuttoa; tällöin itse muutto on ollut helpon oloista kissoille.

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Pidetään peukut pystyssä, että kissat ottavat muuton lunkisti. Tärkein on kuitenkin mukana! Sinä :)

  VastaaPoista
 3. Kissat ottavat yllättävän rennosti muuton, kun mukana tulevat tutut tavarat ja tuoksut. Meillä meni vuosi sitten kaikki todella hyvin ja uudet maisemat olivat heti kiinnostavia, kun niitä pääsi katselamaan tutusta kiipeilypuusta.

  VastaaPoista
 4. Meillä muuton yhteydessä myös laumakin yhdistyi - ja oma vanhin kissani vaan tsekkasi paikat, kävi syömässä ja meni näkyvälle paikalle loikoilemaan, ei välittänyt yhtään avon kissoista vaikka sähähtelivätkin, rouva ei edes vaivautunut sanomaan mitään takaisin.. :D Kyllä ne kissat aika hyvin tottuu uuteen, meilläkin on ollut hoidossa kissoja, laumaan on pölähtänyt kodinvaihtajakin joka ei osannut kissamaisia tapoja ollenkaan, sekä kissat ovat enemmän ja vähemmän muuttaneet aiemmin asuntojen välillä ennen tähän nykyiseen asettumista.. Oikeastaan pääasia näille on ollut, että ihmiset ovat ottaneet itse suht rennosti, kovasti heijastavat esimerkiksi ihmisten stressiä. Kaikille vaan paljon huomiota ja tuttuja hajuja, niin kyllä se muutto sujuu ihan hyvin! :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä muuttoon! Me ollaan muutettu kahdesti kisujen kanssa ilman ongelmia. Parasta tosiaan, että kisut tulevat asuntoon viimeisinä ja silloin kun heti sen jälkeen voitte rauhoittua omalla porukalla ilman muuttohälinää ympärillä. :) Jos on epäilystä stressireaktiosta, Feliway tai Pet Remedy seinään pari päivää ennen kisujen tuloa voisi auttaa.

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka jännittävää! Minä uskon, että muutto menee helposti. Sille ainakin pidetään tassut ja peukut pystyssä.

  VastaaPoista