perjantai 22. tammikuuta 2016

Ellan luolapesä

Marraskuussa mainitsin, että Ellalle hankittiin uusi näyttelypesä. Aikaisempaa "näyttelypesää" Ellallahan ei ole ollutkaan, mukaan on tarttunut kotoa aina satunnaisesti joku pehmuste. Tätä tiettyä pesää olin miettinyt Ellalle jo aiemmin, ja kun lokakuun lopulla Kattipuodissa oli pesäale (ovat muuten taas alennuksessa! Värivaihtoehtojakin enemmän kuin viimeksi) ja limenvihreää väriäkin sattui olemaan varastossa, niin mikä ettei. Käytännössä alennushan ei ollut mikään valtava, mutta sen verran kuitenkin että postikulujen määrän siinä säästöi.

Mukaan tarttui silloin Luolakatti Mini -pesä. Tämä pesähän on siis fleeceä, kestää pesua neljässäkymmenessä asteessa ja on suunniteltu pienehköille kissoille. Isompi versiokin olemassa, mutta meillä kun on kissat tuollaisia minikissoja ja ainoa isompi, Onni, ei minkäänlaisista pesistä välitä, niin tämä koko oli sopiva.
Malli valikoitui sen perusteella, että Ella tykkää näyttelypäivisin välillä kaivautua "omaan koloon" näyttelyverhojen/pehmusteiden alle. Samoinhan se tykkää tehdä kuljetusboksissa ja kotonakin tytöt löytää välillä omasta kolosta kääriytyneenä peiton/lakanoiden alle. Mietin, jos tuo pesä korvaisi sen käytöksen näyttelyissä - pysyy verhot siististi ja kissa on helpompi ottaa häkistä. Toimi!

 "Hmm, ai pesä, tässä. Ei ole ennen ollut."

"Tänään mä käytänkin tätä näin."

"Näin on hyvä."

Yllä olevissa kuvissa Ella esitteleekin kotona pesän käytetyimmän tavan - kissan mielestä se toimii noinkin. Yleensä pesä on meidän sturdikantolaukussa ja siellä nukkuu välillä joku kissoista - kotioloissa yleensä lytätyn pesän päällä. Kaikki kissat ovat tuota noin käyttäneet vuorollansa, jopa Onni. "Oikeassa" muodossaan se on sitten käytössä matkatessa, näyttelyissä ja ihan muuten vain, jos Ellalla on vaikka kylmä ja se kaipaa mielummin suojaista koloa johon käpertyä.

Vaikka pesä onkin ollut todella ahkerassa käytössä marraskuun alusta saakka, eli nyt n. kaksi kuukautta, niin yllättävän hyvässä kunnossa on! Vähänhän tuo fleece tuolla tavoin nukkaantuu, mutta yllätyksekseni kissat eivät ole siihen saaneet kovin pahaa tuhoa aikaiseksi vaikka intensiivisesti sitä leipovatkin välillä kun sitä muotoilevat mieleisekseen.

Ei ollenkaan huono ostos! Tosin, nyt kun vilkaisin Kattipuodin sivuja, niin aloin haaveilemaan suloisen vaaleanpunaisesta polka dot -kuvioisesta samanlaisesta pesästä... Onneksi järki sanoo, että yksi riittää, kun ei nuo pesät ihan niin hittituotteita yleensä kissojen keskuudessa ole. ;)

Millaisia pesiä teillä on? Löytyykö tämmöistä luolamallia?

6 kommenttia :

 1. Meillä on se Alhon huopatehtaan suomalainen pesä. Mutta me käytämme sitä vain lätättynä; se on loistava siinä muodossa! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin siis näköjään niitä suosittuja huopaluolapesiä. :) Jostain syystä monen kissan mielestä tämmöinen luolapesä on parempi kasaan lytättynä - vaikea sitä on kissan mielipidettä asiasta kiistää. ;)

   Poista
 2. Meillä on tuollainen samanlainen, mutta se taitaa olla pikkasen isompi kuin tuo teidän. Se on meillä yleensä näyttelyissä mukana. Kotona se on Catmaxin laiskanlinnan pehmusteena, lytättynä tietenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanlaisessa käytössä siis teilläkin. ;) Teillä taitaa siis olla perus Luolakatti -pesä ?

   Poista
 3. Onpa tosi kivan näköinen pesä! :) Meillä ei ole luolapesiä (paitsi yksi itsetehty pahvilaatikko + t-paita -yhdistelmä) ja käyttökokemusten perusteella taitaa pysyäkin niin. :D Kisut suosivat enemmän avonaisia piiloja, jolloin varmaan luolapesä mytättäisiin heti. :) Etenkin kun Raku tykkää istua pahvilaatikoidenkin päällä. :D

  VastaaPoista
 4. Kiva maja! Meillä on Kivikis ja sellainen maja, johon on kaksi sisäänkäyntiä. Jälkimmäistä ei käytä kukaan missää muodossa, mutta Kivikisista tykätään sekä lytättynä että luolana. Etenkin Kiira tykkää majailla Kivikisin suojissa. Eemelin mielestä kaikista kivoin maja on miehen reppu, jossa on kiva olla sekä sisällä että päällä! :D

  VastaaPoista