perjantai 22. tammikuuta 2016

Kissapasseja

Olen ilmoittanut Ellan ja Ruskan helmikuun lopulle näyttelyyn Tallinnaan, joten kävimme reilu viikko takaperin hakemassa Ellalle ulkomaannäyttelyitä varten tarvittavan matkustusasiakirjan, lemmikkieläinpassin.


Nyt on tämän hetken neljästä kissasta kolmella passi, ja neljäs ei sitä tule tarvitsemaan, kun ei tule koskaan ulkomaille reissaamaan. Passi ei paljoakaan kustantanut lisää muiden eläinlääkärijuttujen yhteydessä - Ellan osuus (hammaskivenpoisto, perusrokotteet + rabies, passi) vakiklinikallamme oli yhteensä 138 euroa ja muistelen että Onnilla viimeksi hammaskivenpoisto ja perusrokotteet maksoivat yhteensä tasan 100 euroa, eli nelisenkymppiä tuli yhteensä lisää kun laitettiin myös rabies ja kirjoitettiin passi.


Kuten ylläolevista kuvista voi huomata, meillä eivät tyttöjen passit ole samanlaiset. Eläinlääkärikin katseli tällä kertaa Ruskan passia ihmetellen ja miettien onko se nyt ihan pätevä - taitaa harvoin nimittäin tämän näköinen passi sattua yksittäisen eläinlääkärin käsiin, kyseessähän on siis sveitsiläinen lemmikkieläinpassi. Kätevää, kun erottaa ensisilmäyksellä jo helposti kumpi passi kuuluu kummalle kissalle.

Saa nähdä, miten meidän ensimmäinen ulkomaannäyttely tulee sujumaan. Toiveissa on saada Ella valmistumaan International Premioriksi (tarvitsee yhden ulkomaansertin siihen). Ruskankin toivoisin valmistuvan International Championiksi (Ruskan tapauksessa jo toista kertaa itseasiassa!), mutta se ei tällä reissulla ole täysin pakollista - Ruska voi viimeisen sertinsä tässä luokassa hakea myös Suomesta ja tässä näyttelyssä sillä tulee olemaan kovatasoista kilpailuakin. Meidän harmiksi, aina sitä toivoisi kun lähtee ulkomaille saakka näyttelyyn, että kilpailua ei olisi - on se kuitenkin ulkomaannäyttely aika iso menoerä!

Onko teillä kissoilla passeja?

6 kommenttia :

 1. Ei ole passeja; toistaiseksi on matkattu vain Suomessa kissojen kanssa, mutta hintatieto oli hyödyllinen - olen miettinyt miten kallis lemmikkipassi mahtaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli hyödyllinen! Halusin senkin tänne blogiin laittaa, kun yritin itse joskus reilu vuosi takaperin etsiä tietoa paljonko lemmikkipassi maksaa - lemmikkipassin uudistuessa kun puhuttiin vain, että kallistuu jonkin verran, mutta mistään en löytänyt oikeita summia.

   Poista
 2. Pääsittepä halvalla! :) Ja kiva ulkonäköero passien välillä. :D Meillä ei ole kisuille passeja kun ei olla koskaan menossa ulkomaille. Onnea näyttelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tullut meidän vakipaikassa ainakaan koko keikka hirveän kalliiksi - passin osuus tuosta oli itseasiassa yllättävänkin suuri jos muuta summaa vertaa. :)

   Poista
 3. Söpöllä on passi ollut jo pennusta. Onhan sitä tullut käytettyä Euroopan halki Espanjaan autolla mennessä ja takaisintullessa lentäessä. Otan kaikille eläimille sen aina valmiiksi. Sinne saa hyvin rokotukset samalla ja jos päättääkin yhtäkkiä lähteä jonnekin, niin se on jo mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei tarvitse viime hetkellä käydä hakemassa eläinlääkäristä. :)

   Poista