maanantai 10. helmikuuta 2014

Esittelyssä uusi tulokas: Veroschka

Meillä on asustellut nyt noin vuorokauden toinen sininen neitokainen: Ruska! Nyt esitelläänkin, kuka tämä neito oikein on.


Veroschka, Veeruska, Ruska tai Rusa, ensimmäinen kissa meillä jolla on useampi nimi/lempinimi. Katsellaan, mikä muotoutuu eniten "suuhun sopivaksi" lopulta.


Ruska on 4,5 vuotias, ja sillä on ennestään kolme pentuetta. Sen lisäksi sen pennuillakin on jo pentuja.


Ruska omistaa upeat vihreät silmät. Upeimman väriset vihreät silmät mitä olen venäjänsinisellä koskaan nähnyt - se on jo paljon, sen verran tullut nähtyä jo venäjänsinisiä kissoja! Useimmilla venäjänsinisillä on liian "laimean väriset" tai keltaiseen vivahtavat tai osittain keltaiset silmät. Tällä on värin puolesta kerrassaan täydelliset!


Ruska on tuotu Sveitsistä.


Ruska ei ole täysin sitä, mihin olen venäjänsinisessä Ellan kanssa eläessä tottunut. Ruska on useimpiin tapaamiini venäjänsinisiin verrattuna rauhallinen ja sen hypyt ovat varovaisempia kuin mitä esimerkiksi Ellalla. Ruska on hiljainen. Se on rodulle tyypillistä, mutta olen tottunut äänekkääseen Ellaan.


Ruska ei ole perso ruualle. Ihan hyvä juttu kastraattipäiviä silmälläpitäen. Syö kuulema jopa lihaa, vähän kerrallaan. Outoa, kun talossa on kissa, jonka eteen voi jättää avatun herkkupussin ilman suurta riskiä siitä, että se olisi syöty parempiin suihin!


Ruska on rohkea ja utelias. On tunkenut meillä tähän mennessä sille ennestään vieraankin ihmisen syliin samantien kun vieras on tullut huoneeseen.


Ruska on leikkisä, kuten Ellakin. Ei ole kovin hankalaa saada neitiä leikkituulelle!


Ruskalla on temperamenttia. Se osaa Ellan tavoin ilmaista, kun asiat eivät mene niinkuin hän haluaisi.


Ruska ei ole (vielä) helppo kuvattava. Harjoittelun puutetta, sanon minä. Ei malta istua kameran edessä.


Tässäpä teille siis pieni maistiainen meidän uudesta neitokaisesta!

12 kommenttia :

 1. Ooh, mitkä upeat smaragdisilmät! ♥ Ja söpö pikkuinen kieli... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen silmät on tosiaan ihan mahtavat!

   Kieli edustaa venäjänsinisille tyypillistä, pientä ja söpöä "marsipaanikieltä". :D On muuten pehmeä kielikin!

   Poista
 2. Kyllä. Mahtavat silmät ja tuo kielikuva on aivan mieletön =) Ihan kun näyttäis sull kieltä, kun sanot ettei muka oo helppo kuvattava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaahan se tosiaan ivailla kuvaajallekin, joka ei vielä osaa hienoa neitiä motivoida kuvattavaksi. :D

   Poista
 3. Voi miten siro ja kaunis kisu on hän! Tuo silmien väri on kyllä kauniin tasainen, omilla (tosin maatiaisia ovat) kissoillani on kaikilla "kaksiväriset" silmät, pupillin reunat ovat vihreät ja silmän ulkoreunat ovat keltaiset. Onkos kissoilla alkanut yhteiselo sujumaan, vai vieläkö arastellaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuolla kotikissapojalla on kaksiväriset silmät, eli juuri noin että pupillien vierestä vihreät ja ulkoreunoilta keltaiset. Nekin ovat aika hauskat! ;)

   Kissat ovat vielä eri huoneissa, ovat toisiaan nähneet muutaman kerran. Ella ja Veroschka ovat myös haistelleet toisiaan. Sähinää ilmassa paljon, pikkuhiljaa edetään etenkin kun on aikuisesta kissasta kyse. :)

   Poista
 4. Erittäin kaunis on ja nuo silmät ovat todellakin upeat! Mikä on Ruskan tarina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska tuli minulle sijoitukseen, tekemään viimeisen pentueensa (mikäli sijoitusehdot siis täyttyvät). Sen jälkeen sekin siirtyy minun omistukseeni.

   Ruskan olen ensimmäistä kertaa tavannut (muistaakseni) silloin kuin tapasin Ellankin ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen useampaan kertaan, Ella kun kävi avoimessa luokassa näyttelyssä niin Ruska oli sen pahin kilpailija. Ruska oli siis ennestään "tuttu", ja siksi sitä lähdettiinkin pohtimaan olisiko siinä Ellalle se potentiaalinen, oikeanlainen kaveri. Toki aikuisen kissan sopeuttamisessa laumaan on aina omat haasteensa kun kissa on "valmis", eikä koti enää muokkaa sitä enää yhtä paljoa kuin pentuna. Tällä kissalla on kuitenkin takana mm. 6kk mittaista Tanskanreissua ja paria muuttoa - kuulema hyvä sopeutumaan ja tulee toisten kissojen kanssa toimeen hyvin.

   Poista
 5. Oi kun on kaunis tyttö! :) Ja tosiaan nuo simmut on kyllä tosi upeat. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen silmät edustavat kyllä etenkin värinsä puolesta venäjänsinistä parhaimmillaan! ;)

   Poista