lauantai 1. helmikuuta 2014

Catmax

Noniin, nyt se kauan haaveiltu Catmax-kiipeilypuu on käytössä! Yli viisi vuottahan siitä haaveiltiin...


Tässä näkyy meidän kokonaisuus. 

Catmax Super runko n:o 80
Pilvilinna n:o 210 (V)
Iso Taso n:o 170
Iso Taso n:o 171
Nojataso n:o 172
Tuulenpesä n:o 49

Hintaa meidän puulle tuli ilman pilvilinnaa kuljetuksineen 418,00 euroa. Jos meidän olisi pitänyt pilvilinnakin hankkia, niin hintaa olisi tullut n. 530 euroa.

Seuraavaksi Ella esittelee uutta hankintaa vielä vähän enemmän.Alunperin tuon toisen Ison tason, tuon köysireunaisen, oli tarkoitus mennä odottamaan sitä päivää, jos kissa(t) sairastelevat/vanhenevat tai jostain muusta syystä tarvitsevat ylimääräistä tasoa. Kuitenkin se löysi paikkansa helpottamassa Tuulenpesään kulkemista. 

Kyllä, pilvilinnan ja muiden tasojen värissä on eroa. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että on tainnut ehtiä tuo pilvilinna 10 vuoden aikana tummumaan... Itseäni se ei haittaa.
Ellan mielestä onnistunut ostos, Ella suosittelee! Meidän herkkäpoika-Onni ei ole vielä puuhun uskaltautunut, hiukan on kynsiään kokeillut tuulenpesään. Se ei ole mikään yllätys.  Ella sen sijaan on vetänyt vaikka minkälaista rallia ja akrobatiaa tangolla ja tasoilla.

Puu oli helppo asentaa, ja ehdottomasti pisteet myös siitä, että mukana tuli jopa pieni vaneripala "lattian suojaksi runko-osien yhteenliittämisessä."

Tuo Pilvilinna (tai Yläpilvi, jonka minäkin olisin ottanut jos en sukulaisilta olisi Pilvilinnaa saanut) on muuten aivan mahtava hankinta, jos Catmaxia aikoo.

Akrobatian täytteistä helmikuun alkua kaikille!


9 kommenttia :

 1. Ääääää mäkin haluuun! :D Mies on sanonu että sitten vasta on Catmaxin aika kun muutetaan tästä opiskelijaboksista pois, niin on sitten yksi asia vähemmän muuttokuormassa.. -.-

  Meille on varmaan tulossa sitten joskus suurin piirtein samanlainen kokoonpano. Väristä en ole vielä ihan varma (harmaa/vihreä), mutta nää kuvat nähtyäni tykästyin kyllä kovasti tuohon vihreään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin värinä alunperin joko ruskeaa tai mustaa, mutta äitini ehdotti tuota vihreätä. Se sitten tuli, ja tyytyväinen olen siihen! ;) Vivahtaa mielestäni hiukan siniseen, näissä kuvissa näyttää omalla ruudulla ainakin aika siltä miltä luonnossakin. Meidän tuo pilvilinnahan on punaisella sisuksella...

   Poista
 2. Tosi kivalta näyttää varsinkin tuo ylin taso! Kivasti on kyllä puulla myös hintaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvilinna on tosiaan ehdoton ykkönen, Ellakin ominut jo sen nukkumapaikakseen. ;)

   Hintavahan tuo tosiaan on, mutta jos se kestää vaikka sen yli kymmenenkin vuotta hyvänä, niin ei ole omasta mielestäni paha investointi. Enollani on 13 vuotta ollut Catmax ja yhdellä tutulla kasvattajalla yli 15 vuotta. Kummatkin puut ovat vielä siistejä ja näyttävät miltei samalta kuin uutenakin (sillä erotuksella että nyt niissä on jo vähän enemmän kissankarvaa). Hyvästä kannattaa maksaa, vai miten se meni? ;)

   Poista
 3. Näyttää kotiutuneen oikeaan paikkaan kun on heti käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellasta oli tosiaan arvattavissa että se tykkää hankinnasta hirveästi. Onnikin on päässyt jo pilvilinnassa käymään, mutta ei taida tuo kiipeily olla ihan sen juttu.

   Olen itsekin tyytyväinen että neiti on ottanut hankinnan heti omakseen!

   Poista
 4. Kivan näkönen on kyllä :) Onko tämä jollain tapaa "erikoisempi" kuin muut kiipeilypuut, kun hinta on nuin korkea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että ero on materiaaleissa. Suurin osa kissojen kiipeilypuista on rungoltaan pahvia (puurunkoiset sitten maksavat jo reilusti enemmän...). Catmax-runko on terästä. Catmaxin tasot ovat myös koivuvaneria. Eli tästä voi jo päätellä kestävyyttä - Catmax tuskin pelästyy vähäistä kosteutta tai katkeaa kissojen ralleissa, etenkin jos on vähän isompia kissoja.

   Esimerkiksi moni tilaa Zooplussalta hiukan alta satasen maksavan Atlas-puun, joista on sitten kuullut vaikka kuinka paljon näitä katkeamistarinoita, monella n. vuoden käytön jälkeen. Myöskään siitä syystä itselle en näitä pahvipuita halunnut - kerralla mielummin satsasin hyvään ja kestävään. Tähänhän voi sitäpaitsi aina tilata tarpeen mukaan uusia tasoja yms, esimerkiksi kissan vanhetessa saadaan sitten puu "pysymään vauhdissa mukana". Samoinhan noista pystyy tosiaan itse vapaasti päättämään millä korkeudella mikäkin taso on.

   Poista
 5. Catmaxit on hintavia, mutta niitä voi yrittää metsästää käytettynä esim. huutonetistä, tori.fi:stä, keltaisesta pörssistä ja mitä noita nyt on. Mulla kävin tuuri ja huusin käytettynä suht edullisesti rungon, nojatason, pari muuta tasoa ja sitten toisesta huudosta ostin raapimareimarin. Tosi hyväkuntoisia, vaikkakin käytettyjä ja uskon niiden kestävän vielä monta monituista vuotta. Värinkin suhteen kävi tuuri eli kaikki osat ovat samaa väriä ja sitä mikä meille parhaiten sopii eli harmaata.

  VastaaPoista