torstai 17. marraskuuta 2011

Pentu pipinä

Meillä on tänään käyty yhden pennun kanssa eläinlääkärillä. Pojan tassu jäi aamulla oven väliin ja rupesi vuotamaan verta ja oli kipeä, kello 11.30:ksi saatiin aika Kissaklinikka Felinaan.

Tassu oli tosiaan turvonnut ja ilkeän näköinen. Siitä huolimatta poika yritti leikkiä ja olla normaalisti.

Noh, klinikalla sitten päätettiin että poikahan rauhoitetaan, röntgenkuvataan, tutkitaan haava ja katsotaan mitä tehdään. Röntgenkuvissa kaikki oli hyvin; ei murtumaa ja kynsi on kiinni kynsivallissa (aluksi epäiltiin että kynsi olisi irti). Antura oli haljennut; ommeltiin kahdella tikillä. Parin viikon päästä mennään kontrolliin ja tikkienpoistoon.

Poika sai  kaulurin. Kahdeksi viikoksi. Eläinlääkäreillä oli vaikeuksia kaulurin kanssa; eihän noin pienille pennuille ole kaulureita! Askartelivat sitten normaalista kaulurista pienemmän.

Antibiootit ja maitohappobakteerit poika myös sai. Voi ressukkaa.

Pentu on nyt kotona ollut oma ihana itsensä; hiukan näkee vain silmistä koko ajan kuinka alakuloinen se on; ja syystäkin! Emo nimittäin sähisee ja murisee sille kun se tulee lähelle, tuon kaulurin takia. Pentu itsekin on huomannut että emo ei huoli sitä kaulurin takia; aina kun emo on ajanut sen pois luotansa se yrittää repiä kauluria pois. :(

Toivottavasti emo tottuisi pennun kauluriin pian. Poika sai nyt uuden lempinimenkin, joka ei ehkä ole kaikista "mukavin", nimittäin tuota kutsutaan nyt myös Tötsäksi. Meidän pikkuinen tarvitsee nyt urakalla tsemppiä; se kun on jo muutenkin luonteeltaan herkin noista pennuista ja emon negatiivinen suhtautuminen tähän on sille iso isku vyön alle.

Kiitettäköön vielä Kissaklinikka Felinan henkilökuntaa ihanasta palvelusta! Felinan uusitut tilat ovat aivan ihanat (vaikkakin tutkimushuoneet nykyään pienet) ja henkilökunta aina yhtä ystävällistä ja positiivista. Suosittelen tuota paikkaa ehdottomasti! Meidän poitsuhan sai ihan tavattomasti ihailua osaksensa. ;)

2 kommenttia :

  1. Voi pikkuista, olipa huono tuuri:( Pitkä aika pitää tuollaista tötsää.

    Felinan henkilökunta on todellakin taitavaa ja erittäin ystävällistä. Tykkäävät näköjään venäjänsinisistä, myös Minniä ihailtiin kovasti ;)

    VastaaPoista
  2. On tuo tosiaan pitkä aika että joutuu tuollaista tötsää pitämään; varsinkin kun kyseessä on noin pieni pentu.

    Me ei olla Ellaa vielä kertaakaan käytetty Felinassa, mutt meidän kolli on saanut aina ihailua osakseen tuolla. :) Yleensä kun ollaan oltu päivän viimeiset asiakkaat jos on rokotuksia tms laitettu, niin jostain syystä siellä on ollut koko henkilökunta rapsuttelemassa ja kehumassa Onnia komeaksi ja hyväluonteiseksi. Kastrointikertanahan se sai oikein lempinimen Kiltti-Onni, kun paikalla oli toinenkin samanniminen kissa ja eläinlääkärit kehuivat kuinka mukava oli hoitaa kissaa joka suhtautui kaikkeen rakkaudella ja ystävällisellä mielellä.

    VastaaPoista