keskiviikko 25. tammikuuta 2017

SUROK 21.-22.1.

Nyt on meidän näyttelyvuosi aloitettu! Ella oli mukana Lahdessa kumpanakin päivänä ja ihminen oli assaroimassa.

Tämä kuva on vanha, mutta kuvittakoon postausta kun assarina en Ellaa kerinnyt kuvailemaan

Lauantaina meillä oli tuomarina Sara Ojaniemi ja sunnuntaina Satu Hämäläinen.

Ella yllätti lauantaina heti kun tuomarin pöydälle pääsi - se kehräsi! Tämä pieni sähikäinen, jonka näyttelyttämisestä olin pari vuotta takaperin jo melkein luopumassa koska en jaksanut sen sähinää ja murinaa näyttelystä toiseen, mutta josta moni venäjänsinisiä omistava totesi minulle että eihän tuossa kissassa mitään syytä ole näyttelyttämisen lopettamiseen. Totta - Ella on kuin emonsa Stella, josta ei näyttelyihin mennessä ikinä ymmärtääkseni voinut olla varma, millä fiiliksellä kissa on näyttelypäivästä milloinkin. Ellakin saattaa käyttäytyä ihan eri tavoin eri näyttelypäivinä, toisena päivänä olla vaikka kuinka hyväkäytöksinen ja ihana, ja toisena päivänä vain sähistä (ja olla siltikin ihana).

Sara tykkäsi kovasti Ellasta, etenkin ilme ja pää sai kehuja runsaasti. Arvostelusetelissä on vaikka kuinka paljon pieniä sydämiä - etenkin silmien kohdalla. Ella sai EX1-tuloksen ollessaan venäjänsinisten ainoa luokan 6 kastraattinaaras ja CAGPIB-sertin. Oli myös harvinaista herkkua, että venäjänsiniskastraatteja oli niin monta, että valittiin myös Värin Paras. Kaikki kastraatit olivat tuomarin mieleen, mutta Ella veti pisimmän korren ilmeensä ja olemuksensa vuoksi. Tulokseksi saatiin siis EX1 CAGPIB BIV!

TP-valintoihinkin saatiin kutsu ja yllätyin jopa hiukan, kun tuomari totesi muille kilpakumppaneille että tämä kilpailu käydään kyllä tällä kertaa venäjänsinisen, eli Ellan, ja suklaanaamio balineesin välillä. Tuomari vertaili näitä kahta pitkään ja hartaasti,  ja totesi että voisi laittaa kumman tahansa paneeliin. Ella oli kuitenkin selvästi talviturkissa, jossa aluskarvaa oli vähän liian vähän ja turkki oli hieman sähköinen. Näin voitto meni sitten "karvanverran" paremmalle kauniille balineesille.

Sunnuntaina Ella ei ollut aivan yhtä hyvällä päällä, mutta esiintyminen sujui ihan kivasti ja tuomari tykkäsi taas kovasti. Ella sai taas sertin, ja värin parhaaksikin tuomari taas valitsi yllätyksekseni. Tuloksena siis kumpanakin päivänä EX1 CAGPIB BIV. TP-valinnoissakin tulos oli sama kuin lauantainakin.

Ei siis huono viikonloppu ollenkaan meidän kohdalla!Kuten aiemmin olen kertonut, Ellalla oli virtsatietulehduskierre tuossa loppusyksystä ja sen takia karvaton (sängellinen) laikku vatsassa. Ellan turkki on nimittäin sellaisessa vaiheessa jolloin se ei kasva (kissan karva ei kasva koko aikaa toisin kuin esimerkiksi ihmisen hius), joten takaisin kasvamista saadaan odotella vielä pitkään. Ellan karvaton laikku on tosin onneksi hyvin huomaamaton muuten paksun turkin seassa, joten yksikään tuomari ei ole vielä sitä huomannut. Saa nähdä mitä sanotaan reilun kuukauden päästä Ruskan turkista kun kumpikin tytöistä on menossa näyttelyyn (Ruskan vatsakarvat on ajeltu huomattavalta alueelta sterkkauksen takia), tosin Ruska menee näyttelyyn lähinnä sen takia että Ruskan jälkeläisten omistajat pääsevät Ruskaakin moikkaamaan, joten sillä miten turkki vaikuttaa arvosteluun, ei ole niinkään väliä. Toki epäilen että sterkkauksesta johtuvat kissan hormonitasapainon muutokset saattavat avittaa nyt Ruskan karvojen takaisinkasvua, joten odotan sen ehkä kasvavan takaisin aavistuksen nopeammin kuin mitä Ellan turkki kasvaa.

7 kommenttia :

 1. Ella on kaunis ♥ Hyvin kehrätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin hienosti kehrätty, olin tosin vähällä kysyä tuomarilta että onko hän varma etei kissa vain murise. :')

   Poista
 2. Onnea Ellalle hienosta näyttelymenestyksestä!

  Meillä Rauha on myös näyttelyissä arvaamaton ja pitää minua jännityksessä, koska saattaa muuttua "Räyhäksi". Ei voi etukäteen tietää, mikä vaihde on päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ellan kohdalla en nykyään itse enää jännitä sen käytöstä, otan pikemminkin huumorilla sen jos Ella päättääkin ettei tänään huvita. Ymmärtäähän sen, ei sitä kissankaan tarvitse aina huvittaa. ;)

   Poista
 3. Paljon onnea upeasta menestyksestä! :) Olipa tosi pienestä kiinni TP!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ellan kanssa on yllättävän usein todella pienestä kiinni tuo TP, se onkin tyypiltään (ja luonteeltaan) varsin loistava venäjänsininen näyttelyitä silmälläpitäen. Toki sillä on aina ne pari asiaa mitkä voisi olla paremmin, mutta pääasiassa Ella on niin "liioittelematon" ja tasapainoinen, että tuomarin on aina aika helppo tuosta tykätä. :)

   Poista
 4. Paljon onnea, hieno viikonloppu ollut teillä :)

  VastaaPoista