keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Sterilisaatiota, näyttelyvuoden suunnittelua ja muita kuulumisia

Meillä on taas tapahtunut vaikka mitä! Ellan virtsatietulehdus meni lopultakin ohi varsinaisella hevosen annostuksella antibiootteja (viisinkertainen annos normaaliin kys lääkkeen annostukseen verrattuna!) ja nyt vähän odotellaan vatsan karvojen kunnollista takaisinkasvua.

Ella kävi joulukuussa RUROKin näyttelyssä kahtena päivänä. Kumpanakin päivänä tulos EX1 CAGPIB, vaikka toisena päivänä jouduttiin sertistäkin kilpailemaan. TP-valinnoissa pyörähdettiin toisena päivistä, mutta arpaonni ei siellä tällä kertaa osunut kohdalle. Sertejähän me tosin lähinnä vain tavoiltellaan muutenkin. Tuomarien luonnekommentit arvostelusetelissä olivat viikonlopulta "a kind girl" ja "relax cat", oikeastaan ainoaa moitetta Ella sai ulkomuodossansa lyhyestä hännästänsä, eli oikein kiva viikonloppu tulosten ja Ellan näyttelykäytöksen osalta.

Ella onkin päässyt vuodenvaihteen tienoilla ja jälkeen paljon reissaamaan, ensiksi oltiin viikko poikaystäväni luona Helsingin keskustassa ja nyt reissataan sukulaisilla Jyväskylässä. Ellahan on todella helppo reissukissa - matkaaminen sujuu mukavasti jos ei ole liian kuuma (muuten saattaa pahoinvoida) ja perillä tutkii reippaasti heti koko alueen ja on kuin kotonansa.

Onni ja Ruska ovat tosiaan olleet äitini luona hoidossa nyt reilun kuukauden. Viihtyvät siellä hyvin ja saavat runsaasti huomiota tutuilta ja turvallisilta ihmisiltä. Vein Ruskan viikko sitten sterkkaukseen. Kaikki sujui normaalisti ja kaulurin kanssa Ruska pääsi toipumaan kotiin. Ilmeisesti haavaa tosin on kutittanut ja rouva siksi keksinyt nukkua välillä hiekkalaatikossa, mutta askarreltiin rouvalle sukkapuku sukkahousuista ja haava on parantunut normaalisti. Kunhan Ruska on toipunut kokonaan, meidän kissakolmikko taas yhdistetään saman katon alle - näillä näkymin varmaan tammikuun viimeisellä viikolla.

Pikkuhiljaa on nyt suunniteltu taas alkavaa näyttelyvuotta, ja alustavasti se näyttäisi meillä seuraavalta...

Varmat:
21.-22.1. SUROK, Lahti - Ella
4.-5.3. URK, Askola - Ella (la-su) & Ruska (la), myös Ruskan poika Olavi tulossa ensi kertaa näyttelyyn lauantaina!
25.-26.3 KESKIS, Jyväskylä - Ella, ehkä Ruskakin

Mietinnässä
22.-23.4. RUROK, nfy
20.-21.5. PIROK, nfy
10-11.6. ERY-SYD, Hyvinkää
8.-9.7. KESKIS, Jämsä
22.-23.7. SUROK, Hämeenlinna
26.-27.8. RUROK, nfy
23.-24.9. ERY-SYD, Helsinki
11.-12.11. URK, nfy
25.-26.11. TUROK, Turku


Ellahan alkaa toukokuussa kisailemaan mys veteraaniluokassa ja valmistunee maaliskuussa nyt Grand International Premioriksi. Sen jälkeen on jäljellä enää yksi ulkomaannäyttelyviikonloppu ja kymmenisen näyttelypäivää Suomessa, ennenkuin toivon mukaan ollaan saavutettu Fifen korkein kastraattititteli - Supreme Premier. Jos nopealla aikataululla kierrettäisiin näyttelyitä niin sitä saatettaisiin päästä juhlimaan siis jo syksyllä, mutta todennäköisemmin sen aika on vasta vuoden päästä. Ruskahan tulee nyt kisailemaan veteraaniluokassa ja aloittaa nyt myös kastraattina näyttelyt, eli ehkä jo viiden näyttelypäivän jälkeen lähdetään hakemaan sertiä ulkomailta - ulkomaanreissunkin ajankohta siis lienee syksyllä tai viimeistään ensi vuonna alkuvuodesta.2 kommenttia :

 1. Mahtava juttu, että tulehdus saatiin selätettyä viimein! :) Ilmeisesti karvat eivät ole kovasti kadonneet kun olette pystyneet käymään näyttelyssäkin. Onnea kisujen yhteenpalauttamiseen, toivottavasti kaikki sujuu hyvin nyt kun kaikki ovat "samalla viivalla" eli leikattuja. :)

  Onnea näyttelyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellan vatsassa on kyllä karvaton (tai siis selvä sänki kyllä) läntti, mutta sitä ei ole näyttelyissä vielä kertaakaan, neljän näyttelypivän aikana huomattu. Aluetta ei siis venäjänsinisen tuuhean turkin takia näe kunnolla esimerkiksi silloinkaan jos kissaa esim pitää vatsa itseensä päin kainaloista ja takajaloista tukien, mutta jos kissaa roikottaa itseensä päin suoraan kainaloista sen kyllä huomaa. Pelkästään koskettaessa voi vain huomata että vatsassa on vähän "harvemman" tuntuinen kohta, mutta etenkin joillain roduillahan (esim rexit) se on normaalia, eikä siihen kiinnitä juuri huomiota.

   Poista