tiistai 16. helmikuuta 2016

Tytöllä on äitinsä silmät

Silloin, kun Ruskan viimeistä pentuetta odotettiin syntyväksi, yksi niistä ääneen sanotuista toiveista pentuihin liittyen oli että "toivottavasti pennut perivät emonsa silmät".

Verrataan - emon, Ruskan silmät: 


Pentujen isän silmät:Toiveeni liittyi nimenomaan erityisesti silmien väriin. Toki Ruskalla on muutenkin todella kauniit silmät, kauniin mantelin muotoiset ja todella suuret. Kuvista niiden koko ei aina ihan välity, mutta ne on esimerkiksi Ellan silmiin verrattuna huomattavan suuret verrattuna kissan päähän. Mikä olisi sykähdyttävämpi katseenvangitsija kuin uskomattoman vihreät, todella suuret silmät?

Kuitenkaan pentujen isänkään silmissä ei ole mitään vikaa - ne sopivat kantajalleen eikä niiden värikään ole venäjänsinisten mittakaavassa mikään huono, vaikka onkin helppo tietysti sanoa että väri voisi olla syvempi, intensiivisempi ja ilman sitä keltaista sävähdystä. Mainittakoon kuitenkin, että suurella osalla venäjänsinisistä on tämän kaltaiset silmät, ja pikemminkin Ruskan silmät ovat harvinaisuus. Esimerkiksi taas Ellalla koen olevan sellainen "keskimääräinen" venäjänsinisen silmienväri. Ellalla ei ole kuitenkaan sitä keltaista sävyä silmissä, mutta Ellan silmät ovat Ruskan silmiin verrattuna auttamattomasti haaleamman vihreät.

No, niihin pentujen, tai tässä tapauksessa Alian, silmiin.Eräs erittäin kokenut ulkomaalainen venäjänsiniskasvattaja sanoi Alian 10-viikkoiskuvasta (yllä) että siinä on todella lupaava silmienväri. Siis kuvasta, jossa pennulla on vielä täysin siniset silmät? Tiesin ennestäänkin, että mitä pidempään venäjänsinisen pennun silmät pysyvät mitä syvemmän sinisinä, sitä parempaa silmienväriä se yleensä ennustaa. Toiveeni toteutuminen ei siis olisi mahdotonta.

Nyt, vielä ehkä toki jokseenkin kesken kehityksen, tilanne on Alialla tämä.
Toiveemme siis täyttyivät! Väri on kauniin syvän vihreä, pienellä säväyksellä reunoilla keltaista. Kauniit, ilmeikkäät silmät. Enemmän näen tässä Ruskan silmiä kuin isän, Riverin. Muutenhan Aliassa taas on todella paljon isänsä näköä, vaikkakin selvästi myös Ruskan piirteitä "tasoittamassa". Kaunis pentu, sitä ei varmaan voi kukaan kiistää!

Alian lähtöön on muuten nyt päivää alle kuukausi. Vauhtia ja vilinää meillä riittää Alian ansiosta, ei ihan meno ole niin rauhallista kuin mitä näiden meidän "keski-ikäisten" kanssa.

Nyt meillä valmistaudutaan viikonlopun näyttelyyn. Tulevina viikkoina tulee olemaan enemmänkin näyttelyreissuja, sillä meidän lähiviikkojen näyttelykalenteri näyttää tältä:

20.-21.2 Tallinna, Felix - Ruska & Ella
5.3. Askola, URK - Ruska
12-13.3. Jyväskylä, KES-KIS - Ruska

Ja sen lisäksi on harkinnassa Ellan kohdalle FinTICAtin näyttely Lohjalla 19.-20.3. Pikkuhiljaa katsellaan myös että ketä meiltä lähtee Scandinavian Winner -näyttelyyn huhtikuussa. Näyttelyitä siis riittää.

Nyt kuitenkin tulossa meidän eka ulkomaannäyttelyreissu, hieman jännittää vaikka onkin paljon tuttuja näyttelykonkareita tulossa myös!

11 kommenttia :

 1. NIIIIIN IHANAT SILMÄT - upposin niihin ;) Ketä teiltä tulee Jyväskylään? Olen tulossa bloggarina (työtehtävissä siis :D ) messuille todennäköisesti lauantaina. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tuossahan se lukee että Jyväskylän perässä että Ruska :D No nähdään siellä!!

   Poista
  2. Ruska tosiaan tulossa. :) Ai, Jyväskylänkin messuille otettiin bloggareita "töihin", uutta minulle - uusi on tosin tapahtumakin!

   Poista
 2. Vihreät silmät ovat lumoavat kissalla. Teidän Ruskan kaimalla meidän Ruskalla on myös vihreät silmät, vaikka tämä Ruska on eurooppalainen. Teidän Ruskan silmät ovat puolestaan ihan "epätodellisen" kauniin vihreät. Ja myös Alialla.

  VastaaPoista
 3. Niin upeat simmut kaikilla! ♥ Tosi hauska kyllä kun Aliassa on selvästi nähtävissä molempien vanhempiensa piirteitä, upea kisu. :)

  Onnea näyttelyyn(/-ihin)!

  VastaaPoista
 4. Huikean ihanat silmät, äidillä ja tyttärellä ♥ Onnea näyttelyihin!

  VastaaPoista