torstai 12. marraskuuta 2015

FINTICAt Golden Paw 7.-8.11.

Meidän venäjänsiniskolmikko Ruska, Ella ja Alia viettivät viime viikonlopun Lemmikkimessuilla FINTICAtin näyttelyssä.

Tiesin jo etukäteen, että viikonlopusta olisi tuleva kiireinen - olihan minulla mukana kolme kissaa, jotka kaikki kilpailivat eri luokissa. Ruska osallistui leikkaamattomiin aikuisiin, Alia osallistui pentuihin ja Ella kastraatteihin. Nopea laskutoimitus kertoi, että tulisimme siis käymään tuomarikehässä yhteensä 24-48 kertaa, riippuen kissojen menestyksestä tällä kertaa.

Tässä näyttelyssä tuomareita oli neljä: Jane Allen, Thomas Anderssen, Jean-Marc Lagarde ja Pascal Remy. Näistä Jane Allen ja Jean-Marc Lagarde olivat kumpainenkin jo kerran aiemmin Ellaa arvostelleet aiemmissa näyttelyissä.

Ella häkissään uuden näyttelypetinsä päällä

No, aika nopeasti näyttelypäivän käynnistyttyä selvisi että viikonloppu olisi todellakin kiireinen. Koko tuntui joku kissa tai useampi kissoista olevan jossain tuomaroitavana. Aika nopeasti putosin jo kärryiltä siinäkin, että kuka kissoista oli käynyt jo kenelläkin tuomarilla, etenkin sunnuntaina muistaminen oli hankalaa kun oli muistissa vielä lauantainkin tuomarikäynnit...

 Ruska Thomas Anderssenin sylissä

 Alia tuomari Jane Allenin käsittelyssä

Lauantaina oli kissoilla vuorossa neljä Speciality-kehää, eli meidän tapauksessa jokaisella kissalla neljä kehää, joissa kilpaili vain lyhytkarvaisia kissoja. Kun aluksi "perusarvostelussa" verrattiin saman rotuisia kissoja toisiinsa, niin meidän tapauksessamme siellä ei juurikaan ollut jännitettävää - Ellalla ei ollut kilpailijoita samassa rodussa, Alialla oli yksi pentu (jonka tiesimme todennäköisesti aina Alialle häviävän) ja Ruskalla yksi kaunis nuori naaras, jolle oikeastaan tiesin aina Ruskan häviävän. Ruskalle en siis olettanutkaan juuri finaalipaikkoja - olikin varsinainen yllätys kun lauantaina Pascal Remy piti Ruskasta tätä toista naarasta enemmän, ja otti Ruskan vielä käymään finaalissakin, sijoittuen lopulta lyhytkarvaisten kissojen seitsemänneksi.

Ruska tuomari Pascal Remyn lyhytkarvaisten kissojen finaalissa

Alia taas, kuten odotinkin, oli aina rodussaan paras pentu. Kolme neljästä tuomarista otti Alian finaaliin lauantaina, sijoittaen Alian kaksi kertaa toiseksi ja kerran neljänneksi. Parasta oli kuitenkin, kun näyttelypäivän päätteeksi Jane Allen oli valinnut palkittavaksi jokaisesta luokasta yhden "Judges Sweetheart"-kissan, ja pentujen erikoispalkinto valikoitui pienelle Alialle! Saimme siis suloisen vaaleanpunaisen ruusukkeen, ja tämä palkinto oli kyllä viikonlopun parhaita asioita!

Ella tuomari Jane Allenin käsittelyssä

Ella taas pärjäsi normaaliin tyyliinsä, eli pyörähtäen osassa finaaleista ja sijoittuen aina finaalien häntäpäähän. Viikonloppuna Ellan näyttelykäytös oli ihan ok, vaikka kyllä neidin luonteikkuus pääsikin näkymään ja vähän toisille kissoille piti sähistäkin. Finaaleissa Ella sai taas vuolaasti kehuja erityisesti turkistaan ja silmistään. Erityisesti tuomari Jane Allen, joka oli Ellan tuomaroinut myös Hankasalmella ja joka silloin Ellasta oli myös pitänyt (sekä Ella tykännyt Janesta!), kehui Ellaa kauniilla sanoilla. Hän piti Ellan tyypistä, joka oli hänen mukaansa aika "perusvenäjänsininen", ilman mitään liioiteltuja ominaisuuksia. Se onkin mielestäni aika totta, ja yksi niistä syistä miksi aika monenlaiset tuomarit Ellasta edes vähän pitävät.

 Ruska Jean-Marc Lagarden käsittelyssä

Sunnuntaina konkkaronkkamme kävi lauantaitakin vähemmän finaaleissa - olihan kilpailu kovempaa, sillä nyt kehät olivat Allbreed-kehiä, eli kisaamassa oli lyhytkarvaiset ja pitkäkarvaiset rodut samassa. Ruskaa ei sunnuntaina kutsuttu finaaleihin (ja Ruska aina hävisikin tälle toiselle venäjänsinisnaaraalle), Alia kävi kerran finaalissa ja Ella kolme. Yhteensä kävimme siis finaaleissa 10 kertaa, eli yhteensä kävimme kehissä peräti 34 kertaa!

 Ella Thomas Anderssenin käsittelyssä

Alia päätti Jean-Marc Lagarden arvostelussa hieman kiipeillä!

Näyttely oli kokonaisuutena oikein mukava. Kissojen mielestä se oli kuitenkin totuttua selvästi raskaampi - Ella jaksoi näyttelyn ehkä parhaiten, vaikka siitäkin oli tietynlaista ärsyyntymistä havaittavissa välillä. Alia jaksoi lauantain ihan hyvin, vaikkakin lauantaina Alian mielestä hälyinen messuhalli oli varsin pelottava. Sunnuntaina Alia oli aamusta jo rennompi, mutta väsähti selvästi heti ensimmäisen kehän jälkeen selvästi ja sen jälkeen tuomarilla nähtiin hieman "aneemisen" oloinen kissanpentu, joka nukkui häkissään aina silloin kun ei ollut arvosteltavana. Alia nukkuikin käytännössä koko sunnuntaipäivän, ja siinä vaiheessa kun näyttelyä alettiin purkamaan, oli pentu herännyt taas virkeänä ja innoisaan ihmettelemässä näyttelytouhua. Harmi, ettei tuota virkeää Aliaa päästy juurikaan tuomarien pöydällä näkemään. :D

Ruska ja Alia nukkumassa 

Näyttelyssä oli paikalla sunnuntaina myös Alian isä, River, joka kävi nappaamassa viime kauden parhaan leikkaamattoman kissan palkinnon.

Alian isä River vastaanottamassa viime kauden parhaan leikkaamattoman kissan palkintoa

Ella ihmettelemässä messuhulinaa

Koska olin vihdoin myös Ellan rekisteröinyt Ticaan, niin Ella keräsi näyttelyssä myös hyvän määrän pisteitä titteleitä varten - nyt meillä onkin tittelin vahvistusta vajaa Grand Champion Alter! 

No, meillä oli siis mukava näyttelyviikonloppu, vaikkakin aika väsyttävä - niin kissojen kuin ihmistenkin mielestä. Mukava oli kuitenkin tavata myös blogituttuja ja lukijoita, kiitokset teille ketkä kävitte moikkaamassa! Tämä jäänee Ruskan viimeiseksi Tica-viikonlopuksi - tästä lähin FINTICAtin näyttelyitä meillä kiertää vain Ella, kuten aiemminkin. Ruskan kanssa keskitytään myöhemmin Fife-näyttelyihin.

Seuraava FINTICAtin näyttely järjestetään maaliskuussa Lohjalla. Me ainakin ollaan Ellan kanssa silloin taas ticailemassa, nähdäänkö me teidätkin? ;)


12 kommenttia :

 1. Oli kiva nähdä sinua! Minullakin oli pari kuvaa blogissani kissoistasi näyttelyssä. Mutta kyllä sinulla oli noita esiintymistilanteisiin kissojen kuljetteluja - onneksi kädessäsi oli ne numerot :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kyllä ilman niitä käteen sutattuja kissojen numeroita olisi tuolla selvitty! :D Hauska oli taas nähdä!

   Poista
 2. Oli kiva tavata ihan kasvotusten, vaikka aiemmin olen sinua kyllä nähnyt Fifen näyttelyissä assaroimassa. Aikamoista menoa kyllä oli, jos kissat ovat tuomarilla käyneet 34 kertaa. Huh! Onnea Ellalle tittelistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tosiaan tavata! Ella kiittää onnitteluista. ;)

   Poista
 3. Ohhoh, aikamoista pyöritystä! Onnea kauniille kissakolmikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosiaan aikamoista pyöritystä tuo näyttely, vaikka mukavaa olikin! :D

   Poista
 4. On siinä riittänyt touhua! :D Ellan peti on upea ja ylipäätään tosi hienot kuvat olet ottanut! Komea poitsu River ♥

  Onnea menestyksestä, ihana nimike "Judge's sweetheart" :D Onko tämmöisten jako käytössä vain tällä yhdellä tuomarilla vai onko tapa yleinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FINTICAtin näyttelyissä on lähes aina jaossa jonkinlaisia erikoispalkintoja, usein ainakin juuri näitä "Judges Sweetheart"-palkintoja. Mielestäni tosi mukava tapa! :)

   Poista
 5. Onnittelut! Olipas hulinaa. Ja Ella on vaan niin ihana ♥ Toi eka kuva on niin ...awwws

  VastaaPoista