maanantai 11. toukokuuta 2015

Pirok 9.5.2015

Viime lauantaina kävimme Pirokin näyttelyssä Tampereella. Näyttelyä varten olimme Ellan kanssa kyläilemässä poikaystäväni luona, sillä saimme sieltä kyydin lauantaiaamuna näyttelyyn. Perjantaina Ella aiheuttikin siis minulle harmaita hiuksia pesun jälkeen etsimällä asunnosta kaikki mahdollisimmat pölyiset paikat, kuten takanpäällykset, kaapinpäällyset ja sen sellaiset. Tuli huokaistua että onneksi minulla on sininen eikä vaikka valkoinen kissa.

Lauantaina olimmekin näyttelypaikalla suhteellisen ajoissa ja pääsin sisustamaan häkin synttärisankaria varten. En tullut huomanneeksi itse ottaa kuvaa Ellan synttärihäkistä, mutta ainakin Karkkikaksosten blogista näyttää löytyvän kuva meidänkin häkistä. :) Ellan häkin luona oli tosiaan myös vaahtokarkkitarjoilu synttärien kunniaksi ja lappu kertomassa että meillä on 5-vuotissynttärit. Neiti saikin päivän aikana paljon synttärionnitteluja, ja pariin kertaan jaksoi onnittelijoille myös itsekin maukaisemalla kiitoksensa antaa.


Meidän näyttelypäivä oli kokonaisuutena aika onnistunut. Tuomarina meillä oli Linda Knyova, joka kasvattaa äitinsä kanssa itsekin venäjänsinisiä. Linda on meidän Ellankin arvostellut jo kerran aiemmin, muistaakseni Turussa huhtikuussa 2011. Tällöin Ella kisasi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa hieman reilun 10kk ikäisenä ja jäi kakkoseksi luokassaan - ei kyllä todellakaan huonolle, nimittäin meidän Ruskalle!

Nyt vuosia myöhemmin, kun kissakin on jo "valmis", oli mukavaa viedä kissa Lindalle nähdäkseni mitä siitä nyt tykätään, kun jo keskenkasvuisestakin Ellasta Linda tykkäsi muistini mukaan kovastikin, mutta silloin Ruska oli karvanverran parempi. Arvostelusetelistä en vain pystynyt tarkistamaan mistä oli silloin meidän seteliin kirjoittanut, Linda tapaa nimittäin kirjoittaa setelit saksaksi ja minä en kyseistä kieltä sanaakaan ymmärrä.

Venäjänsinisiä oli näyttelyssä lauantaina ihanan paljon, peräti 23 kissaa paikalla! Näistä seitsemän oli kastraatteja, eli saimme kisata värin parhaasta ja siitä kilpailua todellakin oli! Sertistä taas meidän ei tarvinnut kisata, sillä kaikki muut kastraatit olivat "kymppiluokassa" eli niillä ei ollut kastraattiluokasta ennestään titteliä olemassa. Ella oli kaikista venäjänsinistä vanhin! Toiseksi vanhin oli vasta 3,5 vuotta vanha.

No, tuomari kyllä tuomari tykkäsi Ellasta edelleenkin. Arvostelun aikana ei tuomari sanonut Ellasta ainoatakaan negatiivista sanaa, vaan tuntui tykkäävän kaikesta - ilmeestä, päästä, profiilista, silmistä, turkista... Olin innoissani, kun Ella sai ensimmäistä kertaa arvosteluseteliinsä tuomarin piirtämän sydämen! Yleisvaikutelma-kohdassa lukeekin setelissä yksinkertaisesti "Lieb" ("rakas") ja vieressä suuri sydän. Ella sai sertinsä, jota kyseisestä näyttelystä lähdettiinkin hakemaan.


Värin parhaan valinnassa Ellaa verrattiin kymppiluokan naaraaseen ja urokseen. Naaraista tuomari tykkäsi enemmän Ellasta, sillä vaikka korvien sijainti oli toisella naaraalla enemmän hänen mieleensä, tykkäsi hän enemmän Ellan turkista ja se painoi vaakakupissa enempi. Sitten verrattiin vielä urokseen, ja siinä taas Ella jäi kakkoseksi. Saimme kuitenkin kutsun TP-valintoihin!


TP-valinnoissa meitä oli vastassa burma. Valinta oli kuulema vaikea, mutta yllättävän nopeasti tuomari teki päätöksensä. Hän valitsi Ellan parhaaksi kastraattinaaraakseen! Ella menisi siis paneeliin, ihan ensimmäistä kertaa!

Seurasikin muutaman tunnin odottelu ja jännittäminen, kunnes loppujenlopuksi tuli se aika kun Ella piti paneeliin viedä. Siellä oli viisi (?) toinen toistaan kauniimpaa kissaa kisaamassa. Neiti käyttäytyi siellä uskomattoman nätisti, kyllä sain olla ylpeä neidistä! Kun tuomarit olivat antaneet äänensä, kerrottiin että kaksi kissaa oli saanut ääniä. Ääniä saaneet olivat Ella ja riistanvärinen somali! Ella oli loppujenlopuksi saanut kuitenkin "vain" yhden äänen, ja se tuli meidät nominoineelta tuomarilta Linda Knyovalta.

Äärettömän tyytyväisiä meillä ollaan tosiaan Ellan tuloksiin, EX1 CAPIB NOM. Seuraavaa näyttelyä meillä vasta Ellalle harkitaan, se tulee olemaan ulkomaannäyttely, mutta maa ja ajankohta vielä hieman hakusessa. Lauantaina oli Pirokissa venäjänsinisillä muutenkin hyvä päivä, viisi kuudesta Knyovan nominoiduista oli venäjänsinisiä ja näistä viidestä kaksi oli myös BIS.

Kyllä näyttelyissä on välillä kiva käydä. Nyt jäädäänkin sitten pentutauolle näyttelyistä,  ja syksyllä jatketaan näyttelyissä käymistä Ellan sekä Ruskan kanssa näillänäkymin. Pahoittelen postauksen kuvien laatua ja vähäistä määrää, paneelissa kuvaamiseen minulla ei ollut sopivaa objektiivia mukana niin rajailin näitä reilulla kädellä jälkikäteen ja muutenkaan en kuvaamiseen näyttelyssä taaskaan keskittynyt. Sensijaan videokamera minulla oli pyörimässä suuren osan näyttelypäivästä, tosin paneeliin mentäessä siitä oli akku loppunut enkä onnistunut myöskään värin parhaan valintoja siihen nappaamaan. Videota tulossa siis mahdollisesti myöhemmin. :)

8 kommenttia :

 1. Oli kiva tavata sinut ja Ella! Ja namut oli hyviä ja se juoma ;) Hienoa että Ellalla oli hyvä näyttelykäynti! - emäntä

  VastaaPoista
 2. Onnea! Ihan loistava saavutus ja niin ansaittu.

  VastaaPoista
 3. Hieno päivä teillä! Onnittelut! Ellan tapasinkin, emäntä jäi ensi kertaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, koitetaan sitten emännätkin törmäillä ensi kerralla. ;)

   Poista
 4. Tosi onnistunut synttärinäyttely siis, onnea kovasti!! ♥ Melkoinen määrä sinisiä, onneksi on eri luokat olemassa, muuten menisi vaikeaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, venäjänsinisillähän kilpailu on välillä aika kovaa sertistä kun on vain yksi väri, jos kissoja on paljon näyttelyssä. Kastraattejahan oli tosiaan 7 kpl Ella mukaanlukien, ja näistä kaikki muut paitsi Ella olivat luokassa 10, ja niistä 5 oli uroksia! Uroksilla oli siis siitä yhdestä sertistä aikamoinen kisa!

   Poista