keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

FinTICAt Kawaii Neko 28.-29.3.2015

Lähes pari viikkoa sitten vietimme tosiaan taas Ellan kanssa viikonlopun Tica-näyttelyissä. Näin omistajana tykkään Tica-näyttelyistä oikeastaan enemmän kuin Fifé-näyttelyistä, kissasta en kyllä tiedä. Ellahan ei mikään mahtava "showpersoona" ole, mutta kun muiden venäjänsinisiä omistavien kanssa juttelee, niin ei tuon kissan näyttelykäytöksessä myöskään niin suuria "virheitä" ole, etteikö sitä voisi näyttelyissä käyttää. Todennäköisesti kuitenkin sitten kun saan Ruskan nimiini, käytän Ruskaa enemmän näyttelyissä kuin Ellaa, mutta Ellakaan ei ole näyttelyissäkäyntiä lopettamassa silloinkaan todennäköisesti kokonaan.

Mutta siihen Lahden Tica-näyttelyyn. Kun pääsin näyttelystä kirjoittamaan vasta näin myöhään, en ajatellut sen kummemmin jaaritella Ellan käytöksestä tai pärjäämisestä, vaan annan muutamalle (huonolle) kuvalle enemmän painoarvoa.

Tuomareina olivat siis tällä kertaa Åsa Broing ja Irene van Belzen. Lauantaina kehiä oli edessä yhteensä neljä: kaksi Allbreed-kehää (AB) ja kaksi Speciality-kehää (SP). Sunnuntaina oli edessä vain kaksi Allbreed-kehää.

Ella pärjäsi lauantaina ihan mukavasti. Pääsimme kaikista neljästä kehästä finaaliin saakka, mutta jäimme sinne finaalin häntäpaikoille. Shorthair Speciality -kehien tuloksina oli kahteen kertaan 5th Best Alter, eli kummatkin tuomarit valitsivat Ellan viidenneksi parhaaksi lyhytkarvaiseksi kissaksi. Allbreed-kehistä tulokseksi saimme 10th Best Alter ja 8th Best Alter, eli Ella oli kaikkien rotujen kastraateista toisen tuomarin kehässä kymmenenneksi paras ja toisen tuomarin kehässä kahdeksanneksi paras. Sunnuntaina emme päässeet kummassakaan kehässä finaaliin saakka.

Venäjänsinisiä oli näyttelyssä tällä kertaa yhteensä kolme. Ella, tuo meillä tällä hetkellä kyläilevä kolli ja tuon kollin poika (joka on myös Ruskan pennunpennunpentu!). Tällä kertaa yksikään venäjänsininen ei päässyt Best of Best -listoille mukaan, mutta ensi kerralla sitten taas toivottavasti. ;) 


Meidät voi tosiaan bongata myös nyt viikonloppuna näyttelystä PetExpo-messuilta! Olen itse assarina näyttelyssä töissä, mutta Ellaakin mielelläni esittelen ihmisille tuomaroinnin päättymisen jälkeen ennen paneelia. :)

4 kommenttia :

 1. On ne sitten kauniita! Oletteko menossa Tampereen/Pirkkalan näyttelyyn toukokuussa? - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereelle olemme Ellan kanssa tulossa lauantaille, neiti viettää silloin 5-vuotissyntymäpäiviään! Vielä en ole ilmoittautumistamme pistänyt menemään, mutta viimeistään huomenna olisi sekin tarkoitus tehdä... :)

   Poista
 2. Onnea kuitenkin finaalipaikasta ja olipa teillä tosi nättinä sturdi! :) Kuulostaa tosi erilaiselta nuo TICA-näyttelyt Fifeen verraten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tica-näyttelyt ovat tosiaan Fiféen verrattuna aika erilaisia, mutta suosittelen ehdottomasti joskus testaamaan/vierailemaan jos tilaisuus tulee! Meillä on seuraavaksi testattavana edessä CFA-näyttelyt... :)

   Poista