keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Juoma-automaatti

Nyt on taas ollut hiukan hiljaiseloa, minulta hajosi tietokone yllättäen. Emolevy meni rikki, taitaa olla kyseisen läppärin tyyppivika kun samanlaisesta ja samaan aikaan hankitusta toisesta läppäristä hajosi pari vuotta takaperin myös emolevy... Tämä pari vuotta sitten hajonnut tosin toimii vielä, mutta hyvin huonosti ja hitaasti. Vaatii ennen käynnistymistään 15min-6h lämmittelyä, ennen kuin aukeaa... Sitä on toistaiseksi käytettävä siis, eikä tämä bloggaaminen ole sillä kovin juhlaa. Toivottavasti pukki tuo sitten kuitenkin upouuden koneen jouluksi. :)

Meillä on pitkään ollut hankintalistalla kissoille juoma-automaatti. Facebookista bongasin sitten viime viikon lopulla ilmoituksen myynnissä olevasta vesiautomaatista. Lyhyen harkinnan jälkeen ilmoitin sen ostavani ja eilen kävin hakemassa sen kotia.

Koska meillä syödään (vielä toistaiseksi) paljon kuivaruokaa, on erityisen tärkeää huolehtia siitä että nuo kissat juovat tarpeeksi. Mainospuheiden mukaan tällaisen vesiautomaatin pitäisi kannustaa kissaa juomaan.

Kyseessä on Drinkwell Mini -vesiautomaatti.


Kissat ottivat heti automaatin varsin hyvin vastaan. Eniten ihmetystä aiheuttaa pumpun tasainen hyrinä, joka on mielestäni melko kovaäänistä. Automaatin tehoa saa säädettyä.

Ella sai kunnian olla ensimmäinen testaaja. Itseasiassa Ella kävi tuosta kulhosta juomassa jo ennen kuin ehdin pistokkeen laittaa seinään. Kun pistoke oli seinässä, Ella ensiksi ihmetteli vähän hyrräävää laitetta mutta joi kuitenkin hartaasti tuosta kulhosta. Myöhemmin kävi juomassa myös tuosta valuvasta vesinorosta.

Onni taas kaipasi aluksi pientä rohkaisua, mutta meni kuitenkin kulhosta maistamaan. Pienen maistamisen jälkeen tosin tassutteli huoneen toiselle puolelle perinteiselle vesikulholle... Myöhemmin näimme kun Onni kävi salaa yrittämässä tuosta vesinorosta juomista, kehnoin tuloksin tosin sillä kolli sai vain vettä nenäänsä ja poistui heti paikalta kun tajusi katselijoitakin olevan. Todennäköisesti kolli harjoittelee tuota sitten ihan omassa rauhassansa jossain vaiheessa.

Ruska taas näki automaatin ensimmäistä kertaa tänään. Että kun se olikin Ruskan mielestä jännittävä! Ei millään olisi uskaltanut mennä lähelle, mutta pienen rohkaisusilittelyn ansioista Ruskakin meni vettä maistamaan. Ja uskaltautui myöhemmin automaatille myös ihan itse.

Meidän kissakolmikko siis hyväksyi ja suosittelee! Kissojen mamma tosin suosittelee vain varauksella, itseäni häiritsee tuo pieni hyrinä sekä odotan sitä vaikuttaako tuo sähkölaskuun...

Onko teillä vesiautomaattia?

10 kommenttia :

 1. Oon pohdiskellu meillekin jotain tommosta automaattia, vaan se sähkönkulutus mietityttää, ja oikeastaan ylipäätään muutenki se, kuinka turvallisia tommoset laitteet on: uskaltaako jättää pistokkeen seinään kotoa poistuessaan ja sen semmosta. En oo osannu aatellakaan, että tosiaan, myös hurinan äänekkyys voi olla yks mutta matkassa. Muutoin luulisin, että tommonen ois kiva, koska varsinkin meiän Pätkis tykkää niin juoda kuin tassulla läpsytelläkin vettä melkein missä vain, kunhan ei liikoja itteään siinä samalla kastele. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin on tullut kyllä pohdittua tosiaan tuota sähkönkulutusta ja sitä uskaltaako pistokkeen seinään kun ei itse ole kotona. Toisaalta tulee juuri senkin takia sitten tarkasteltua laitteen toimintaa ja tilaa ahkerasti. Toisaalta vaikuttaa kuitenkin varsin turvalliselta laitteelta, itse moottori ei ainakaan juuri kuumene kun on siis virtaaman veden ympäröimä. Tärkeätä taitaa olla ettei automaatti pääse liian vajaaksi tyhjenemään, jolloin moottori varmaan kuumenee?

   Poista
 2. Meilläkin on vesiautomaatti käytössä. Keittiössä on ihan tavallinen vesikippo, ja sitä tiedän, että käytetään aktiivisesti. Yläkerrassa on sitten automaatti, mutta koske se on erillisessä huoneessa en näe milloin mikäkin kisu siellä käy lipittämässä vettä. Uskon kyllä, että tykkäävät!

  VastaaPoista
 3. Meillä on vasta suunnitteilla ja tällaiset postaukset on kivoja, kun rohkaisevat toteuttamaan ajatuksia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan suositellaan vesiautomaatin hankkimista! Se on tosiaan aina kivaa muistutusta kun jossain blogissa puhutaan jostain mikä on ollut suunnitteluasteella jo pidempään - saa tosiaan rohkaisua! :)

   Poista
 4. Mulla oli tämän saman merkin joku samantyyppinen malli. Kissat katsoivat minua sääliväisen ymmärtäväisesti:" Parhaansa se emäntä-repsukka yrittää", ja kävelivät kerran nuuhkaistuaan jatkamaan muita hommia. Kallein talouteni muovinen juomakuppi tähän asti; sitä säilytetään edelleen varaston ylähyllyllä, että jos vielä joskus...?

  Tämän ohikävelyn jälkeen löytyi mun kissojen mielijuomakuppi eli pitää olla jalallinen lasiastia lattiaa ylempänä - sitten on napakymppi :-). Mariskoolilla mennään nykyisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no tämäkin automaatti oli yhden työpaikan kaikki kissalliset työkaverit kiertänyt ennen kuin joku päätti sen työpaikan ulkopuolelle myydä. :D Meillä tiesin jo etukäteen että varmasti tykätään, kun kaksi kolmesta kissasta on tykännyt hanastakin juoda.

   Meilläkin muuten tykätään että vesikuppi saa olla korkea! Meillä käytössä vesikuppeina n. 1 litran vetoisia muovikannuja, kun on enemmän vettä niin se pysyy myös viileenä ja raikkaana pidempään. :) Ellalla tosin on paha tapa että jos kannussa/kupissa/mukissa on hänen korkeutensa mielestä liian vähän vettä (eli kannu on vähänkin vajaa) niin se kaadetaan tassulla sitten kumoon ja vedet ympäri lattioita... :D Hieman rasittava tapa, kun pitää omia vesilasejaankin aina vahtia jos Ella sattuu paikalle ja näkee "ah niin kauhistuttavan" hieman vajaan lasin. :D

   Poista
 5. Voihan, joka puolella elektroniikka pettää. :/ Toivottavasti pukki tuo uuden! Mulla ei kestäis hermot hitaasti aukeavan koneen kanssa. :D

  Mua houkuttaisi kovasti vesiautomaatti, mutten uskalla ostaa kun Haiku kuitenkin yrittäisi sen kaataa. Eikä kaatamisyritykset ja sähköjohto ole turvallinen yhdistelmä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin kaadellaan vesikuppeja? :D Meillähän Ella myös kaataa vesikuppeja/-kannuja/-laseja jos ne ovat vähänkään liian vajaita, ämpäreitä ja kukkaruukkuja on myös yritetty kaataa... Tuo on kyllä niin tukeva, ettei ihan helpolla lähde kaatumaan.

   Poista