keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Eläinlääkärillä


Tänään käytiin eläinlääkärillä. Eläinlääkäriasema oli Eläinklinikka Karvakamut, Vantaalla. Aikaisemmin ei olla siellä käyty, mutta tämänpäiväisen perusteella olen kyllä tyytyväinen - mikään mahdottomuus ei olisi jos tuonne joskus tulevaisuudessakin päädyttäisiin jonkin toimenpiteen kanssa.

Henkilökunta oli ystävällistä ja mukavaa. Asiantuntevuuttakin tuntui olevan. Hintataso on erittäin kohtuullinen (pk-seudun yleiseen hintatasoon katsottuna). Tilat hyvät. Ei pahaa sanottavaa. ;)

Lähdettiin siis aamusta kissojen kanssa eläinlääkärille, julkisilla. Onni stressasi aikalailla, olin kaikenlisäksi unohtanut suihkuttaa Feliwayta boksiin. Tuloksena pissat boksissa menomatkalla.

Ella sai rokotukset. Ellalla ei aluksi ollut eläinlääkäriä vastaan mitään, kunnes pistettiin piikkiä reiteen. Sen jälkeen kissa oli äkäinen kuin perseeseen ammuttu karhu. Yritin jopa rapsutella kissaa päästä mahdollisimman paljon vähän rajummin ettei kissa huomaisi piikkiä (toimii Onnilla, Felinassa opittu käytäntö), mutta mitäpä Ella ei huomaisi. Sitä sitten eläinlääkärillekin sähistiin, ja jopa kotiin tullessa, kaksi tuntia myöhemmin oli Ella edelleen äkäinen ja sähinäpäällä. Pikkuiselta löytyy temperamenttia. <3
Ella sai eläinlääkäriltä paljon ihailuja - kaunis tyttöhän se tosiaan on!

Onnia taas pelotti olla lääkärin pöydällä ihan hirveästi, ja sehän painautui minua vasten niin hanakasti kuin pystyi. Laitettiin nukutuspiikki jo minun paikalla ollessani, mutta ensimmäinen ei oikein tehonnut - Onni taisi pistää varsin hanakasti nukahtamiselle hanttiin.

Kissa kun saatiin takaisin, oli se aika töttöröö. Hereillä kuitenkin.

Hinnaksi tuli siis kahden kissan käynnille, toiselle rokotus ja toiselle hammaskivenpoisto, yhteensä 107,30 euroa. Hurjan pieni summa lopulta, pk-seudun hinnaksi! Näistä Ellan osuus oli 32,00 euroa ja Onnin loput 75,30 euroa.

Onnilla meni kotonakin kauan heräillä kokonaan. Itse repi tuon tassun siteen pois ennen kuin ehdin sitä yrittää pois saada. Koko iltapäivän kissa vietti suu auki. Aluksi pelästyin että onko sillä hengitysongelmia, mutta asia johtuikin ilmeisesti vain oudosta tunteesta suussa. Muutenkin suu varmaan aika hellänä, raksuja en ole erityisemmin sille edes vielä tarjonnut koska tiedän ettei se niitä söisi.

Ei kissa ole aivan oma itsensä, vähän karttelee ihmisiä ja muutenkin vähän "outo", mutta se ei mikään ihme ole. 

2 kommenttia :

 1. No kyllä aika halvalla pääsitte! Lahdessa pelkkä hammaskivenpoisto on paljon kalliimpi kuin tuo teidän lasku :< Mihin tarkoitukseen muuten tuo side kädessä on? Meillä ei laitettu mitään tuollaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottatosiaan halvalla päästiin, Felinassa (jota muutoin kyllä hurjasti suosin, mutta välillä heidän hinnastonsa on aikamoinen...) olisi tuosta hammaskivenpoistosta saanut pulittaa 160 eurosta etiäpäin - vaikka Felinasta muutoin tykkäänkin, en nähnyt järkeä siellä maksaa hurjaa hintaa kun kaikenlisäksi lähempänä olevalla klinikalla pääsi paljon edullisemmin.

   Side tassussa on sitä varten, kun nukutuksessa otettiin tassusta pieneltä alueelta karva pois ja laitettiin ilmeisesti kanyyli tms - monella klinikalla on tapana sitten laittaa siihen side (sama oli Onnilla kastraatiossa Felinassa), kun useimmiten se kanyylista jäänyt haava sitten hiukan vuotaa verta sen poiston jälkeen.

   Poista