torstai 8. tammikuuta 2015

Esimakua kissaseinästä


"Moikka! Meillä meni joulu ja uusvuosi rauhallisesti. Mamma oli paljon poissa, mutta aina kun oli kotona niin järjesti meille paljon tekemistä.


Mut yks päivä se tuli yhden tutun miehen kanssa ja ripusti meidän seinälle hassuja valkoisia rimoja.


 Sitä varten ne toi semmoset työtikkaat! Niissä oli kiva kiipeillä. Sitten ne poraili, hirveen kova ääni! Mä sain olla samassa huoneessa kun porattiin, Onni ja Ruska oli olkkarissa. Mä tietysti tarkkailin koko ajan että työt sujuu kuten pitää. Poran ääni ei pelottanut mua yhtään, eikä kuulema Ruskaa tai Onniakaan (joka pelkää muuten kuollakseen esim imuria, hihi).


Mamma on kertonut, että noihin rimoihin kiinnitetään semmoisia tasoja. Semmoisia tasoja, jotka on mua varten! Kuulema sinne tulee mulle myös semmonen kori johon laitetaan pehmusteita, ihan kuten kylppärissäkin jossa mulla on pyyhkeillä täytetty oma kori korkealla. Se on semmonen ritiläkoritorni, jota pitkin mä kiipeen sinne ylös ihan niinku jotain tikkaita. Semmoinen on myös mamman makuuhuoneessa yhdessä kaapissa, mut siellä se ylin kori on Ruskan. Mut tähän seinään laitettavaan koriin mä pääsen tasoja pitkin.


Siitä seinästä ei tuu hirveen nätti. Mut kuulema se on semmonen, että siihen voi lisäillä tasoja helposti jatkossakin ja muuttaa tasojen paikkoja ja järjestystä helposti. Siks mamma pääty kai tollaiseen ratkaisuun. Tohon seinälle ripustetaan kuulema myös yks polkupyörä, et ei se ihan vaan meille kissoille oo. Paitsi kesäisin kun sen polkupyörän paikka on yleensä eteisessä.

Mamma aikoo tehdä tota meidän seinää eteenpäin pikkuhiljaa. Kuulema on vielä paljon reikiä porattavana ja tasojakin pitäis päällystää.

Ainiin ne tasot! Ne on semmosia metallitasoja, eri pituuksia ja leveyksiä. Mamma ei vielä tarkkaan tiedä, millaisia tasoja se lopulta meille tohon laittaa. Mut kuulema se päällystää ne jollain matolla jota me saadaan raapia. Ja ne tasot kestää kuulema hyvin painoa, isoimmat jopa 60 kg. Mulla on siis vielä varaa lihoa, ei haittaa yhtään. Vaikka mamma ei aiokaan käyttää ihan niitä isoimpia, niin niiden pienimpienkin tasojen painoraja on 7 kg. Mä painan tällä hetkellä reilut 3 kiloa, vaikka mamma yrittääkin mua vähän laihduttaa. Yrittänyt jo pitkään, mutta mä vedän aina pisimmän korren! Mun maha on ihan hyvän kokoinen väitti mamma mitä tahansa; näyttelytuomaritäditkään ei oo huomautellu siitä kun oon vetäny vatsan sisään sillon kun ollaan niitä käyty moikkaamassa!


Nää kuvat oli tän vuoden ekoja. Mua ei huvittanu yhtään poseerata (toisin kuin yleensä), ja mamma yritti kaikkensa saadakseen mut pysymään paikoillani! Se yritti jopa opettaa mulle "paikka"-temppua. Ei onnistunut, sitten se luovutti ja heitteli vaan ruokaa mulle ton pentupesäarkun kannen rakoihin.

Muistakaa järjestää ihmisillenne tänäkin vuonna paljon aktiviteetteja, jottei ne tylsisty! Mäkin yritän parhaani!"

Kissamaisin terveisin,
Ella


10 kommenttia :

 1. Sulle tulee Ella kivat tasot! Siellä on sitten kiva loikkia ja hyppiä ja seurata maailmaa! Juu, pitää järjestää niitä aktiviteetteja paljon ihmisille, että ne kokee itsensä tärkeiksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella: "Eikö tulekin! Mä tykkään seurata paljon sitä kaikkea mitä mun ympärillä tapahtuu."

   Poista
 2. ooh! Tuosta seinästä tulee varmasti hieno ja supersuosittu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kissojen mamman esteettistä silmää ei tämä kyhäelmä tule varmastikaan lainkaan hyväilemään, mutta toivotaan sentään että saa kissojen osalta suosiota. Luulisin, sillä huoneessani on aina kissoja, ja täällä on ennestään korkeita tasoja vain pari kaappia, jotka eivät hirveän korkeita edes ole.

   Poista
 3. Ooo jännää! Toivottavasti saadaan pian kuvia ja kokemuksia lopputuloksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia ja kokemuksia varmasti tulee, kunhan projektia saadaan eteenpäin - ei valitettavasti välttämättä kovin pian, mutta toivon että mahdollisimman pian!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No, seinän hienoudesta en näin ihmisenä voi olla varma, mutta toivottavasti on ainakin kissojen mielestä hieno. :D

   Poista
 5. Hienoltahan sinö näytät Ella vaikket aina jaksaisi poseeratakaan. Ja hieno seinä sinulle on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen ettei seinä hivele ihmisten esteettistä silmää, mutta toivottavasti edes kissat pitävät sitä hienona! :D

   Poista