tiistai 17. joulukuuta 2013

Vinkit kissamaiseen joulukuvaan!Joulu lähestyy, ja monessa kissataloudessa on jo otettu ehkä useita viikkojakin takaperin esimerkiksi joulukorttikuvia.

Tänä vuonna me olemme vähän myöhässä. Joulukuu on jo yli puolenvälin, aattoon viikko - eikä meillä ole joulukuvia!
Tiedossa tosin oli, että joulukortteja ei tänä(kään) vuonna lähetetä omilla kuvilla, joten tarve kuville ei ollut suuri. Jos meiltä lähtee joulukortteja itse otetulla kuvalla, on kuva otettu jo hyvissä ajoin marraskuussa.

Nyt lähdettiin kuitenkin taas rakentamaan sitä jouluista kuvaa. Ei ole helppoa, ei!

Tehdään aluksi pikainen katsaus edellisvuosiin.2009
Porsaita Onnin oomme kaikki...2011
2012
 Joulukuvia tuli otettua useaan otteeseen, mutta yhtäkään "ylitse muiden" kuvaa ei tullut, tai oikeastaan edes kuvia, joihin olisin ollut erityisen tyytyväinen.
Näistä voi huomata vallitsevan ideologiani mitä tulee joulukuvaamiseen. Yksinkertaisuus. Aina joskus on yrittänyt ottaa joulukuvia, joissa on kaikkea "liikaa". Joulukuvissa sanoisin, että maltti on valttia, valoituksella saadaan nätti tunnelma, tausta ja rekvisiitta tulisi miettiä tarkoin. Tilanteessa mennään tietysti taas kissan ehdoilla.


Ellan tapauksessa se vaatikin tällä kertaa paljon maanittelua ja rapsuttelua, että neiti malttoi edes hiukan poseerata! Yksi hyväksi havaittu keino kissan "vangitsemiseen" kuvaustilanteeseen on myös kissanminttulelut. Tosin, silloin kissan intressit on ainakin hetken jossain ihan muualla, ja saa helposti päättömiä kuvia...
Tällaista tällä kertaa. Mitään kovin onnistunutta materiaaliahan ei syntynyt (ja värit muuttuivat nettiin ladatessa, höh), mutta jos nyt jotain tänäkin jouluna...

Meiltä lähtee seuraavat kymmenen vinkkiä kuitenkin jouluiseen kissakuvaan
1. Vähemmän on enemmän. Pidä asetelma simppelinä.
2. Pidä kissa tyytyväisenä. Kissasta näkee, kun se ei viihdy kuvaustilanteessa - ja se näkyy myös kuvassa.
3. Muista kärsivällisyys, sitä tarvitaan kissaa kuvatessa.
4. Rekvisiitaksi kannattaa miettiä asioita, jotka eivät kissaa kiinnosta liikaa. Voi olla vaikea kuvata, jos kissa yrittää koko ajan syödä rekvisiitan.
5. Kissaa voi palkita kuvauksen aikana namuilla, leluilla tai vaikka rapsutuksella, 
6. Anna kissalle aikaa. Kun se päätyy keskelle hassusti aseteltua "näyttämöä", on sillä tietysti paljon kiinnostavaa tutkittavaa!
7. Valaise hyvin. Täällä on edellisvuosien kuvat valaistu pöytälamppujen voimin. Salamasta eivät kaikki kissat tykkää.
8. Etsi inspiraatiota. Oli se sitten jouluinen musiikki tai mikä tahansa, hyödynnä sitä!
9. Älä vaadi liikoja, itseltäsi tai kissaltasi.
10. Tee kuvaushetkestä mukava yhteinen hetki kissan kanssa!

2 kommenttia :

 1. Tosi nätti tuo kuva jossa Ellalla on rusetti kaulassa! :)

  Itse en ole jaksanut ikinä yrittää ottaa joulukuvaa, vaikka oishan se kyllä ihana lähettää sellainen joulukortti jossa on pieni karvainen tonttu. :D Ehkäpä innostun kokeilemaan ensi vuonna ja käytän näitä sun vinkkejä apuna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hassua, itse en tuosta Ellan rusettikuvasta juurikaan välitä, mutta myös esim kasvattaja siitä tykkäsi. Mielestäni kissani näyttää siinä vain lihavalta muumilta... :D

   Poista