sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Fat Cat

Kuten voi jo tuosta otsikosta arvata, kyse on Ellasta - ja Ellan laihdutuskuurista.

Mitä siihen tulee, viimeiset pari viikkoa ovat olleet hämmentäviä. Viime viikon lauantaina punnitsin neidin normaaliin tapaan... sydän oli pysähtyä, kun vaaka näytti 3,2 kilogrammaa! 3,2! 3,2! 3,2! Ei voi olla mahdollista. Enemmän, kuin lähtötilanteessa? Ja vielä viikkoa aikaisemmin paino oli ollut 3,0.

Ja dieetillänsä se oli ollut ihan kuten aiemminkin. Tai no, kissan asennehan on tähän laihdutukseen se "laihduta keskenäs", ja pariin kertaan joku on sen yllättänyt raksupussilta varkaista... Mutta viikossa noin paljon takapakkia? Jos 8 viikossa neiti vapaalla ruokinnalla 2,6kg -> 3,1 kg, miten on viikossa voinut tulla se 0,2 kg? Ei vain mahdu minun päähäni.
Ehkä, toivottavasti, vaaka on rikki ja huijaa. Jos ei, tästä ei tunnu tulevan mitään.

Tänäänkin vaaka näytti sitä samaa inhottavaa 3,2 kg. Kokeilin useampaan kertaan, yhden kerran sain vaa'an näyttämään 2,9 kg. Muina kertoina sain sen läskilukeman. En suostu vain uskomaan, että tämä laihdutuskuuri niin pahasti olisi pielessä. Ensimmäiset viikot, tarkalleen samalla laihdutuskaavalla menivät hyvin, ja paino alas päin. Nyt sitten aivan toisin.

Kohta tätä menoa menen ja haen tuolle jotain laihdutusmärkäruokaa. Tämä meno ei vain oikein nyt vetele.

Sitten kun tuo paino saadaan ihannelukemiin, niin todellakin tullaan pitämään todella, todella tarkkaa lukua siitä ettei ylimääräistä pääse kertymään neidille enään.


3 kommenttia :

 1. Tsemppiä laihdutusprojektiin! Meillä on ihan päinvastaisia juttuja, kun Pavepoika ei meinaa pysyä painossaan. Moinen vähäruokaisuus johtunee alkavasta killinkollittelusta, mutta on yhtä haastava projekti kuin laihduttaminenkin. Terkut kisuille! :)

  VastaaPoista
 2. Voi tuo laihiksella olevan taipumus varasteluun on niin tuttua, oman maatiaiseni kanssa! Sillä on tosin lähtötilanne huomattavasti isompi kuin Ellalla, ja ollaan taisteltu pitkään laihdutuksen kanssa. Nyt vihdoin taisin löytää ruuan joka pitää Helmi-neidin nälän tarpeeksi hyvin poissa (klinikoilta saatava Royal Canin / Walthamin Satiety Support).
  Tsemppiä laihdutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teilläkin tuo laihdutus nyt onnistuisi! Meillä on alkanut tilanne näyttämään jo hiukan paremmalta. Neidillähän on meilläkin prosentuaalisesti paljon laihdutettavaa - ainakin siihen, mikä on eläinlääkärin (Suomen johtavia kissoihin erikoistuneita eläinlääkäreitä, joka kyllä myös tämän rodun hyvin tuntee kun itsekin näitä on omistanut/omistaa.. silti kyseenalaistan, onko tuo oikeasti se ihanteellisin paino tuolle) mielestä tämän kissan ihannepaino. Siihen oli neidillä tästä 3,2 kilogrammasta matkaa 0,6 kg, tällä hetkellä enää 0,4 kg. :)

   Tuntuu tämä kissan laihduttaminen kyllä sellaiselta hommalta, ettei tähän halua uudelleen joutua!

   Poista