maanantai 23. tammikuuta 2012

Esittelynäyttely 22.1.

Ja niin on esittelynäyttelypäivä takana.

Hieno päivä oli. Kiitokset järjestäneelle russiyhdistykselle onnistuneesta esittelynäyttelystä.

Sopivasti oli hienoja kissoja paikalla. Mehän näimme "pitkästä aikaa" taas Ellan poikaa, Fenixiä. Kovasti oli poika kasvanut ja vähän miehistynyt. Kooltaanhan se on jo Ellan kokoinen (joka tosin on pentukokoa, tuollakin tuon pientä kokoa jaksettiin ihmetellä - voiko se todellakin olla yli puolitoista vuotias, aikuinen kissa?). Nyt oli saanut kasvoihin mukavaa pyöreyttä, vähän muistuttaa sentään isäänsäkin. ;)

Näyttelyssä vierailijat saivat äänestää suosikkikissaa ja suosikkivenäjänsinistä. Fenix oli jaetulla ykkössijalla nuoren venäjänsinisnaaraan kanssa tuossa venäjänsinissarjassa. Ei ihme, onhan se aikamoinen hurmuri!

Poika käyttäytyi myös hurjan hyvin. Hirveästi ei häkissä viihtynyt, mutta omistajansa sylissä sitäkin enempi.
Ellahan taas veti pienet "raivarit" esittelyssä ympärillä olevien kissojen takia. Toiseen esittelyyn en sitä edes ottanut, vaan sovimme etukäteen tutun kasvattajan kanssa että kun he eivät ehdi välttämättä paikalle siihen esittelyyn,sain hakea jonkun hänen pennuistansa harjoittelemaan esiintymistä. :)

Ella menee nyt luultavasti seuraavaksi sterilointiin ja sen jälkeen katsellaan joskos jonkinnäköistä näyttelyuraa sille kaavailtaisiin. Mikäli siis tuo äksyily näyttelyissä johtuisi leikkaamattomuudesta.

Fenix

Fenix

Ella

Ella

Fenix

Meillä kuitenkin harkitaan Kirkkonummen URKia ja Helsingin RUROKia. Urkkiin menee kohta ilmot umpeen, mutta vielä ehtisi kissan sinne ilmoittaa. Mutta, kun en aio Ellaa ilmoittaa - Onni saattaisi lähteä kokeilemaan näyttelyitä. ;)

Olen muuten hirveän tyytyväinen tuohon edellisessä postauksessa mainitsemaani objektiiviin. Kittiobjektiivien tilalle hirveän kiva näyttelyiden kannalta. Eihän sillä kaukaa kuvaa saa, mutta kun sopivan lähellä on, niin ei ongelmaa.

2 kommenttia :

 1. Hyviä kuvia! Etenkin nuo Ellan kuvat, kun näkyy vihreä alusta ja vihreät silmät ja kaunis harmaa (sininen) turkki! Mistä tuo muuten tulee, että harmaiden kissojen turkin väriä kutsutaan siniseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaa selitystä minulla ei ole tuosta, minkätakia harmaa onkin kissamaailmassa sininen. Itsekin tullut sitä pohdittua hiukan.

   Toisaalta, sininenhän on geneettisesti mustan diluutio (vaalennos), joten "harmaa" olisi värillisesti oikein, mutta kissojen kohdalla viralliset värinimitykset eivät ihan niin mene - ei punaisenkaan diluutio ole vaaleanpunainen. ;)

   Mutta toisaalta nimitys sininen on hyvä sen kannalta, että lila on joissain tapauksissa hyvin lähellä sinistä http://catza.net/fi/viewall/049334/ (lila itämainen)

   Jos käytettäisiin nimitystä harmaa sinisistä kissoista, laitettaisiin oletettavasti myös tuo lila sen harmaan piikkiin. Mutta, lila on suklaan diluutio, ja täten aivan ei väri kuin sininen - nämä olisi genetiikan kannalta todella tyhmää niputtaa yhteen joten sekin, ettei nimitystä harmaa käytetä, selkeyttää osaltaan värien eroja toisiinsa, etenkin sen genetiikan saralla.

   Poista