Onni

Kodin pieni jellona, jonka voi vain kaapata syliinsä ja halata silloin kun siltä tuntuu, se ei pane sitä pahaksensa."Onni"
Kotikissa - Domestic cat
Syntynyt 25.5.2008
Kastroitu uros
FIV neg, FeLV neg, Klamydia neg, Calici neg, Herpes neg, Mycoplasma neg (9/2010)

Ensimmäinen oma kissani saapui meille pitkän haaveilun tuloksena elokuussa 2008. Siitä pienestä kollinalusta on myöhemmin kasvanut tämän kodin oma nallekarhu.

Hyvinä hetkinä Onni on maailman ihanin, uskollisin ja lempein kissa. Se rakastaa hellintähetkiä aamuisin. Se rakastaa, kun minä herään ja se saa minulta huomiota. Hyvinä hetkinä Onni on todellakin nimensä veroinen kissa. Vuosien mittaan olemme kohdanneet Onnin kanssa myös paljon ongelmia ja niitä huonoja hetkiä niistä johtuen.

Lähipiirissä Onnin ja minun suhdetta on useampaan kertaan ihmetelty. Jonkun muistan sanoneen sitä koiramaiseksi - tuo kissa melkein palvoo minua. Sille on hyvin tärkeää nähdä koko ajan missä olen ja mitä teen. Sen löytää usein lähettyviltäni tarkkailemasta minua. Kun olen pitkään poissa kotoa, kissa muuttuu apaattiseksi ja oleskelee jatkuvasti eteisessä tuijottaen ulko-ovea.

Tämä kissa on opettanut minulle paljon kissan sielunelämästä. Sen katseesta pystyy kissan tuntemalla tulkitsemaan mitä sen pään sisällä tapahtuu, mikä tunnetila kissassa vallitsee ja mikä sieltä on puskemassa seuraavaksi esille.

Ennen Ruskan saapumista meille, uskoin ettei Onni pysty tulemaan toimeen toisten kissojen kanssa kunnolla. Huomasin olevani väärässä: ongelmat toisten kissojen kohtaamisissa eivät olleet "sisäänrakennettuja", vaan johtuivat siitä että Onnin kissankielen osaaminen oli täysin avuttomalla tasolla. Nyt näen, että se osasi kissankieltä suurinpiirtein yhtä paljon kuin 4-viikkoinen pentu. Ruska opetti kollille kuinka leikitään nätimmin ja kuinka ylipäätänsä viestitään toiselle kissalle. Ruskan avulla Onnin elämänlaatu on selkeästi parantunut, se voi paljon paremmin ja on kissoista se, joka haluaisi koko ajan painia toisten kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti